Rondleiding door de tentoonstelling Playing Architecture

Door curator Mélanie van der Hoorn

11.02.23

15:30—16:30
Arcam

Neem een kijkje achter de schermen bij Playing Architecture, de huidige tentoonstelling bij Arcam over architectuur en spel. Op zaterdag 11 februari om 15.30 uur geeft curator Mélanie van der Hoorn een persoonlijke rondleiding voor een breed publiek van geïnteresseerden van binnen en buiten de architectuurwereld.

Ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

 

Curator Mélanie van der Hoorn vertelt over haar onderzoek naar deze thematiek, de totstandkoming van de tentoonstelling en de installaties die speciaal voor Arcam gemaakt zijn. Wat laten spellen ons zien van de gebouwde omgeving en van Amsterdam in het bijzonder? En welke actuele vraagstukken kaarten ze aan?

In de rondleiding op 11 februari is er evenveel aandacht voor poppenhuizen, bouw-, bord- en videospellen als voor toegepaste spellen die voor de ontwerppraktijk bedacht zijn. Mélanie geeft ook toelichting bij voorbeelden die je in de tentoonstelling zelf kunt spelen.

Ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

De rondleidingen zijn in het Nederlands. Rondleidingen op een ander tijdstip op deze dagen ook mogelijk in het Engels, Duits of Frans. Neem contact op met arcam@arcam.nl bij interesse.

Praktische info en tickets

Datum: zaterdag 11 februari 2023
Tijd: start rondleiding 15.30 uur
Duur: 1 uur
Adres: Arcam, Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam
Kosten: Volwassenen: €7,50 inclusief entree tot de tentoonstelling / Kinderen (12-18 jaar) € 3,50
We Are Public-leden: gratis

Website by HOAX Amsterdam