Salut Sub terra

Afsluitende lezing en event

03.02.22

20:00—21:30
Pakhuis de Zwijger
Welke kansen biedt de ondergrond van Amsterdam en daarbuiten als omgeving om in te wonen, werken en recreëren?

Op donderdag 3 februari 2022 kijk je in de IJzaal bij Pakhuis de Zwijger of via Livecast mee met het slotakkoord van de tentoonstelling Sub terra. Tijdens deze afsluitende avond spreken we met diverse experts over de stedelijke ondergrondse ruimte.

Avondopenstelling Arcam

Arcam houdt op deze feestelijke dag de deuren open tot 19.30 uur. Bezoek eerst de tentoonstelling Sub terra, wandel of fiets daarna richting Pakhuis de Zwijger voor een drankje en hapje in het café en volg aansluitend het gesprek.

Programma en sprekers

Antonia Cornaro en Han Admiraal schreven samen het boek Underground Spaces Unveiled (2018). Deze publicatie toont een uitgebreid overzicht van het concept van ondergrondse ruimtelijke ontwikkeling, waarbij vraagstukken worden onderzocht die samenhangen met de duurzame ontwikkeling van de stedelijke ondergrondse ruimte. De publicatie is tijdens de duur van de tentoonstelling ook te koop in de galerie.

De voertaal van de lezing van Antonia Cornaro is Engels.

Ook tentoonstellingspartner Benthem Crouwel Architects is vertegenwoordigd tijdens Salut Sub terra. Daniel Jongtien – partner sinds 2017 – vertelt over zijn betrokkenheid bij complexe OV-projecten zoals Amsterdam Airport Schiphol, Station Amsterdam Centraal, Station Delft, de multimodale transit-hub Diridon in San Jose en over de huidige ontwikkeling van drie nieuwe metrostations in Parijs.

Joyce van den Berg schuift aan bij het gesprek vanuit haar functie als hoofdontwerper en landschapsontwerper bij de gemeente Amsterdam, betrokken bij de totstandkoming van de publicatie BiodiverCITY, over het belang en de complexiteit van bodembiodiversiteit.

Architect Bjarne Mastenbroek (SeARCH) en Iwan Baan (fotograaf) praten over Dig It! Building Bound to the Ground. In deze recent gepubliceerde vuistdikke Taschen publicatie leer je in woord en beeld meer over de grond, die nu vaak wordt gebruikt als een passieve fundering om hogerop te gaan, maar boordevol mogelijkheden zit.

 

 

 

Bezoek Sub terra nog t/m 6 februari 2022!

Sub terra – New Roots for Underground Urbanism verdiept je kennis over het gebruik van de ondergrond door de eeuwen heen en over toekomstvisies op woningnood, biodiversiteit en het klimaat. De tentoonstelling is gratis en veilig te bezoeken, zonder tijdslot, met in achtneming van de coronamaatregelen.

Website by HOAX Amsterdam