Winterlezingen #1 Complete stad: openbare ruimte en voorzieningen

Winterlezingen 2022: Sluisbuurt in uitvoering

13.01.22

15:30—17:00
Online
Tijdens de Winterlezingenreeks van 2022 staat de ontwikkeling en uitvoering van de Sluisbuurt centraal.

Voor de ontwikkeling van de Sluisbuurt zijn hoge ambities geformuleerd op het gebied van leefbaarheid, woonkwaliteit, duurzaamheid, architectonische kwaliteit en bereikbaarheid.

Hoofdontwerper Mirjana Milanovic bijt met de eerste Winterlezing het spits af met een verhaal over het raamwerk van de Sluisbuurt: het stedenbouwkundig plan. Hoe zijn de ambities van de buurt in het stedenbouwkundig ontwerp vertaald? Welke keuzes zijn gemaakt in het ontwerp van de openbare ruimte? En hoe verloopt de uitvoering nu er een start wordt gemaakt met de bouw van de eerste kavels?

Programma

15.30 – 15.35 Start Livestream: Introductie en welkom door Indira van ’t Klooster (Arcam)
15.35 – 16.05 Lezing ontwerp stedenbouwkundig plan en ambities Sluisbuurt – Mirjana Milanovic (hoofd stedenbouwkundig ontwerper gemeente Amsterdam)
16.10 – 16.30 Openbare ruimte en voorzieningen vanuit groter perspectief: Hoe waarborg je de kwaliteit van de openbare ruimte en voorzieningen in een nieuw te bouwen buurt? – Tess Broekmans (Urhahn)
16.30 – 17.00 Panelgesprek met Steven Delva (Delva Landscape Architecture & Urbanism), Burton Hamfelt (supervisor Sluisbuurt), Mirjana Milanovic en Tess Broekmans.

 

 

Tickets

De Winterlezingen worden gehouden vanuit Perdu aan de Kloveniersburgwal 86 in Amsterdam. Er is beperkt plaats op locatie.
Liever vanuit huis of kantoor meekijken? Volg de livestream!

Tickets:
Tickets op locatie: à € 15,- (Winterlezing 1 uitgezonderd van live aanwezigheid)
Tickets voor livestream: € 5,-
Voordelig livestream passe-partout: € 20,-

 

Website by HOAX Amsterdam