The Sensitive City

06.07—
01.09.24

Arcam

De tentoonstelling The Sensitive City onderzoekt de betekenis van menselijke zintuigen en emoties in de stedelijke omgeving van Havenstad en Mercatorplein, samengesteld door Arcam’s Architect in Residence  Jacopo Grilli (stedenbouwkundige en kunstenaar). Op vrijdagmiddag 5 juli opent Arcam haar deuren voor de opening van de tentoonstelling met talks door Jacopo en zijn team.

Over de tentoonstelling

Deze multidisciplinaire verkenning evalueert de centrale rol van Haven-Stad en Mercatorplein binnen hun geografische en culturele context. Disciplines variërend van beeldende kunst tot stedenbouw, muziekcompositie tot bewegings- en choreografie studies, hebben bijgedragen aan de zintuiglijke representatie van deze locaties. De tentoonstelling nodigt uit tot reflectie op zintuigen zoals balans, beweging, auditieve en visuele waarneming als integraal onderdeel van het ontwerpproces en het ervaren van de stad.

Openingsevent
5 juli

Op vrijdag 5 juli opent Arcam haar deuren voor een dubbel openingsevenement:

  • We beginnen met een mini-symposium (van 15 tot 17 uur) ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘Form Follows Finance – De stad als excelsheet’. Carolien Schippers (directeur Grond en Ontwikkeling, gemeente Amsterdam) opent de tentoonstelling om 17.15 uur.
  • Na dit moment is er tijd voor een feestelijke borrel
  • Om 19.30 uur opent de tentoonstelling The Sensitive City van Architect in Residence Jacopo Grilli met talks van hem en zijn team.

Gedurende de avond zal Architect in Residence Jacopo Grilli de tentoonstelling inhuldigen. Hij zal inzichten bieden in het onderzoeksproces en de resultaten ervan delen via een pitchsessie en publieke presentatie. Sprekers zijn onder meer Luc Deleu (Architect, TOP Office), Anita De Franco (Onderzoeker Stedenbouw), Amit Gur (Componist) en Rebecca Wijnruit (Danser).

Het is helemaal aan jou welke van de drie onderdelen je wilt bijwonen, je bent welkom bij alle drie. Laat het ons weten door je aan te melden voor het evenement!

Website by HOAX Amsterdam