UITVERKOCHT Winterlezing #5 Booking.com Headquarters – Thema Werken

Winterlezingen 2023: Toegang tot Amsterdam

28.02.23

20:00—21:30
Lieven de Key HQ
Vijf projecten als entree van de stad

In 2023 bespreken we vijf nieuwe en langverwachte projecten in Amsterdam die als blikvangers de toegang vormen tot een wijk of gebied. Maar hoe toegankelijk zijn deze prominente entreegebouwen voor mensen met een beperking?

Booking.com Headquarters
UNStudio, HofmanDujardin

Op de plek waar ooit het iconische Post CS-gebouw stond, is naar ontwerp van UNStudio het nieuwe, internationale hoofdkantoor van Booking.com gerealiseerd. Verantwoordelijk voor het interieur zijn UNStudio samen met HofmanDujardin. Het complex neemt maar liefst een derde van het hele eiland in beslag. Naast kantoorruimte voor vierduizend medewerkers voor Booking.com inclusief opleidingscentrum, komen er 42 appartementen, horeca en een fietsenstalling met 2.500 plekken.

Het nieuwe kantoor is gebouwd op de laatste kavels van het ontwikkelingsgebied Oosterdokseiland. Het gebouw vormt qua locatie niet alleen het sluitstuk van het binnenstedelijk gebied dat ontworpen is door Erick van Egeraat associated architects, maar biedt ook een springplank naar het volgende ontwikkelgebied ernaast: het Marineterrein.

Door middel van faciliteiten voor gemengd gebruik die zijn ontworpen met een holistische benadering van gezondheid en welzijn, beoogt UNStudio met de campus een positieve ervaring voor alle gebruikers te creeëren: van de inwoners van Amsterdam die gebruik maken van de openbare ruimte en winkelfaciliteiten, tot de huurders die in het woongebouw wonen en de jonge werknemers van Booking.com.

 

Architectuur voor Iedereen

De lezingenreeks is ook de aftrap van het jaarthema van Arcam: Architectuur voor Iedereen. In het panelgesprek na de lezing bespreken we met ervaringsdeskundigen en experts hoe er in het ontwerp rekening is gehouden met fysieke toegankelijkheid. Wat kom je tegen als ervaringsdeskundige bij een projectbezoek? Welke maatregelen zijn er genomen om dit kantoor zo toegankelijk mogelijk te maken?

Sprekers

Arjan Dingsté (Director/Senior Architect bij UNStudio) geeft een lezing over het ontwerp van Booking.com HQ.

De lezing wordt gevolgd door een panelgesprek over de toegankelijkheid van het gebouw voor gebruikers, bewoners en werknemers.

Deelnemers aan het panelgesprek zijn Architects in Residence Séverine Kas en Ed. Bijman, Jasper Goossensen (Mijksenaar, Wayfinding Experts), Elke Ielegems (Universiteit Hasselt) en Patricia García de Polavieja (Project Manager Real Estate & Workspaces Booking.com) en Ana Mateus (Manager Global Knowledge Management and Global chair of B.able, Booking.com).

De reeks Winterlezingen wordt tijdens dit laatste programma afgesloten met een lezing van Elke Ielegems, architect en onderzoeker aan de Universiteit Hasselt, over haar onderzoek rond drempels en motivaties van architecten om inclusief te ontwerpen.

Praktische info en tickets

Alle Winterlezingen worden gehouden vanuit het nieuwe hoofdkwartier van woningcorporatie Lieven de Key.

Winterlezing #5 Booking.com Headquarters – Thema Werken
Datum: dinsdag 28 februari 2023
Tijd: inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 21.30 uur
Gratis koffie en thee tijdens inloop
NB: na aanvang van de lezing is het niet meer mogelijk om de zaal in te komen.
Adres: Lieven de Key HQ, Hoogte Kadijk 179-189, 1018 BK Amsterdam
Toegankelijkheid: De locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk) nodig om dit evenement bij te wonen, bel of mail dan naar Arcam via 020 620 48 78 of arcam@arcam.nl
Tickets per lezing: Deze lezing is uitverkocht! € 15,- Regulier / € 10,- Student / We Are Public-leden gratis

Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketbutton rechtsboven aan de pagina

Website by HOAX Amsterdam