Winterlezingen 2022: Sluisbuurt in uitvoering

Vijf lezingen, vijf thema's, vijf projecten

13.01—
10.02.22

15:30—17:00
Perdu

Kijk nu alle Winterlezingen gratis terug!

Voor het negende seizoen op rij trapt Arcam het jaar af met een reeks Winterlezingen. Tijdens de maanden januari en februari 2022 kun je je kennis over actuele bouwprojecten binnen de Amsterdamse architectuur aanscherpen. Met vijf lezingen op vijf donderdagen met vijf thema’s en projecten staat de ontwikkeling van de Sluisbuurt centraal.

De eerste ontwerpen voor de Sluisbuurt zijn inmiddels uitgegeven en in uitvoering. In de lezingen bespreken we deze ontwerpen en reflecteren we op de grotere ambities die daaraan ten grondslag liggen.

 

Voor wie?

Werk je aan de Sluisbuurt? Ben je toekomstig bewoner? Ben je begaan met de woningbouw- en duurzaamheidsopgave van Amsterdam of ben je gewoon geïnteresseerd in misschien wel de meest besproken nieuwe buurt van Amsterdam? Dan is deze reeks niet te missen!

Terugkijken

Met een voordelige passe-partout voor alle livestreams kun je nog steeds alle Winterlezingen terugkijken via de verborgen YouTube Playlist. Het is ook nog steeds mogelijk om per lezing een ticket te kopen om terug te kijken.

 

Ambities van de Sluisbuurt

Voor de ontwikkeling van de Sluisbuurt zijn hoge ambities geformuleerd op het gebied van leefbaarheid, woonkwaliteit, duurzaamheid, architectonische kwaliteit en bereikbaarheid. Nu de bouw van de eerste projecten is gestart, moeten deze ambities ook in de praktijk worden gebracht. Hoe loopt dit proces? En ligt dit nog op koers? Met deze lezingenreeks werken we gezamenlijk toe naar het formuleren van lessen en adviezen om alle ambities ook bewaarheid te laten worden.

Programma

Complete stad: openbare ruimte en voorzieningen
Donderdag 13 januari
Sprekers: Mirjana Milanovic (Stedenbouwkundige, Hoofdontwerper Sluisbuurt, gemeente Amsterdam), Tess Broekmans (Urhahn) en Steven Delva (Delva Landscape Architecture & Urbanism)

Leefbaarheid en bereikbaarheid
Donderdag 20 januari
Sprekers: Caro van de Venne (partner directeur Barcode Architects), Oscar Vos (partner architect krft), Saskia Kluit (voorzitter van ROVER en Eerste Kamerlid voor GroenLinks), Burton Hamfelt (supervisor Sluisbuurt). Panelgesprek met sprekers en moderator, Mirjana Milanovic (Stedenbouwkundig ontwerper) en Burton Hamfelt (supervisor Sluisbuurt).

Onderwijs en campusvorming
Donderdag 27 januari
Sprekers: Ronald Schleurholts (cepezed), Robert Winkel (Mei architects & planners), Franc van Nunen (directeur operations, Huisvesting VU)

Woonkwaliteit en betaalbaarheid
VERPLAATST van donderdag 3 februari naar donderdag 17 februari
Sprekers: Branimir Medic (partner architect de Architekten Cie.), Martine Vledder (ovb) (Stedenbouwkundig ontwerper en gebiedsontwikkelaar SITE urban development). Panelgesprek met Daan Roggeveen (MORE architecture), Branimir Medić, Martine Vledder en TBA met aanvullingen van Mirjana Milanovic (Stedenbouwkundig ontwerper en lid supervisorteam Sluisbuurt) en Burton Hamfelt (supervisor Sluisbuurt).

Duurzaamheid en natuurinclusiviteit
Donderdag 10 februari
Sprekers: Paul de Ruiter (oprichter, architect Paul de Ruiter Architects), Gerwin de Vries (eigenaar, landschapsarchitect FLUX Landscape architecture), Andy van den Dobbelsteen (Sustainability Coordinator bij TU Delft) en Ton Schaap (Stedenbouwkundige), Mirjana Milanovic (Stedenbouwkundig ontwerper en lid supervisorteam Sluisbuurt) en Burton Hamfelt (supervisor Sluisbuurt).

Tijdstip, locatie en tickets

Tijden:
15.00 uur Inloop
15.30 – 17.00 uur Livestream Lezing + panelgesprek
17.00 – Borrel
17.45 – Einde

Er is een bar aanwezig voor het kopen van een drankje voor of na aanvang.

Locatie
Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam

Tickets:
Tickets op locatie: € 15,-
Tickets voor livestream: € 5,-
Voordelig livestream passe-partout: € 20,-

NB: Met het livestream-ticket bekijk je de Livestream wanneer jij wilt*. Discussieer mee via de chat tijdens de live uitzending.
(*vanaf het moment van uitzenden)

De Winterlezingen 2022 komt tot stand in samenwerking met de gemeente Amsterdam

Website by HOAX Amsterdam