Winterlezingen #3 Onderwijs en campusvorming

Winterlezingen 2022: Sluisbuurt in uitvoering

27.01.22

15:30—17:00
Perdu
Tijdens de Winterlezingenreeks van 2022 staat de ontwikkeling en uitvoering van de Sluisbuurt centraal.

Hoe kan de nieuwe Campus aan het IJ een bijdrage leveren aan de levendigheid van de Sluisbuurt en welke aantrekkingskracht heeft dit op stads- of regioniveau? De derde Winterlezing gaat over campusvorming in de Sluisbuurt. Deze nieuwe Amsterdamse campus van InHolland, naar ontwerp van cepezed, zal de thuisbasis zijn voor 7500 studenten maar biedt ook voorzieningen voor de buurt in de plint.

Bij de Vrije Universiteit is dit concept ook omarmt, door onder andere de collegezalen ’s avonds te gebruiken als bioscoop, Rialto in Zuid. Wat kan de campus InHolland meenemen van de ontwikkelingen aan de Zuidas? En hoe kan een onderwijsinstelling fungeren als ontmoetingsplek in een buurt en een interactie aangaan met de buurtbewoners en omgeving?

Programma

15.30 – 15.37  Start programma en Livestream: Introductie en welkom door Indira van ’t Klooster (Arcam)
15.37 – 15.55  Lezing ontwerp InHolland – Ronald Schleurholts (cepezed)
15.55 – 16.10 Lezing ontwerp studentenwoningen – Robert Winkel (Mei architects and planners)
16.15 – 16.35  Groter perspectief: Hoe kan de campusvorming in de Sluisbuurt een bijdrage leveren aan de levendigheid van de buurt en aantrekkingskracht op stadsniveau? Welke lessen kunnen meegenomen worden naar de Sluisbuurt voor het ontwikkelen van een campus? – Franc van Nunen (directeur facilitaire campus organisatie VU)
16.30 – 17.00  Panelgesprek met Karel Koch (Sluislab Inholland), Gijsbert Mul (DUWO), Mirjana Milanovic (Stedenbouwkundig ontwerper en lid supervisorteam Sluisbuurt) en Franc van Nunen met aanvullingen van Ronald Schleurholts en Robert Winkel.

 

 

Tickets

De Winterlezingen worden gehouden vanuit Perdu aan de Kloveniersburgwal 86 in Amsterdam. Voor Winterlezing #3 is Perdu helaas nog niet gereed voor live publiek.

Tickets:
Tickets op locatie: à € 15,-
Tickets voor livestream: € 5,-
Voordelig livestream passe-partout: € 20,-

 

Website by HOAX Amsterdam