Zomer Special: Fietstour Post-’65 architectuur in Amsterdam Noord

18.09.22

13:00
Amsterdam Noord

Amsterdam is volop in beweging. Beweeg mee! Deze zomer organiseert Arcam, naast de reguliere zomerwandelingen, op drie zondagen vier speciale architectonische tours rondom een actueel thema in Amsterdam. Bekijk het programma en fiets, wandel of voel mee!

Post-'65 architectuur

Pos-’65 architectuur is hot en happening. Afgelopen maart heeft de gemeente Amsterdam bekend gemaakt het Plan van Gool in Noord aan te willen wijzen als beschermd stadsgezicht. Deze buurt is in 1968 gebouwd naar ontwerp van architect Frans van Gool, die ook de Lijnbaan in Rotterdam ontwierp. Het gebied is in één keer planmatig ontworpen. Het heeft een groene opzet, gescheiden verkeerstromen en bestaat uit elf flats die met elkaar verbonden zijn door karakteristieke loopbruggen.

Maar Plan van Gool, ook Het Breed genoemd, is niet de enige bijzondere Post-’65 architectuur in Amsterdam Noord. Arcam vult sinds deze zomer in samenwerking met Erfgoedvereniging Heemschut de online Architectuurgids aan met een reeks artikelen over Post-’65 architectuur in Amsterdam. (Zie bijvoorbeeld Molenwijk!)

Tijdens een fietstocht van 1,5 uur op 18 september neemt Erfgoedvereniging Heemschut je mee langs interessante voorbeelden van architectuur van na 1965 in Amsterdam Noord.

Praktisch

Datum: zondag 18 september
Starttijd: 13.00 uur
Verzamellocatie:  Naast Al Ponte – Caffe’ Italiano, Pontplein 1, 1021 HR Amsterdam
Tickets:  €15,- (incl btw) 
Vervoer: Huur een OV-fiets of neem je eigen fiets mee.

Kijk in de agenda voor de andere zomerwandelingen en specials!

Website by HOAX Amsterdam