Zomerwandeling Buiksloterham

Nieuwe Stad op Zondag 2024

14.07.24

13:00
Buiksloterham

Wandel mee door fascinerende buurten in ontwikkeling tijdens de architectonische zomerwandelingen van 2024 in de maanden juli, augustus en september. Maak een keuze uit de buurten P.C. Hooftstraat, Buiksloterham, Oostenburg of Zuidas.

We nemen je mee naar het mini-stadsdorp Republica in de wijk Buiksloterham. Republica, ontworpen door Marc Koehler Architects, vormt het startpunt van deze zomerwandeling en speelt een belangrijke rol in de herontwikkeling van het industrieterrein tussen de Papaverweg en Bosrankstraat in Amsterdam Noord.

Het gebied omvat zes gebouwen: een woongebouw, een Superlofts toren, huurappartementen, een hotel, een café met kantoorruimte en een bedrijfsruimte, met een gezamenlijke parkeerkelder. Loer Architecten ontwierp een van de huurappartementen, de rest is van Marc Koehler Architects. Elk gebouw heeft zijn eigen duurzame verhaal en functie. Elk gebouw heeft zijn eigen duurzame verhaal, functie en vorm, waar onze gids je alles over kan vertellen.

Daarna wandelen we naar deelgebied Buiksloterham&Co, ontwikkeld door Studioninedots en DELVA Landscape Architecture & Urbanism op basis van het stedenbouwkundige principe Cityplot. We bekijken projecten als Wavewood en High End, beide ontworpen door XOOMlab, met unieke gevels en kunstwerken. We sluiten af met Studioninedots’ 360 Degrees, een wooncomplex dat circulaire bouwmaterialen en energie-efficiënte ontwerpen combineert voor een lage ecologische voetafdruk.

Praktische informatie

De Zomerwandelingen door Buiksloterham vinden plaats op 14 jul en 11 augustus 2024

Starttijden: 13.00 uur en 15.00 uur
Verzamelplek: Papaverhof 71, 1032 KJ Amsterdam
Republica is een ensemble van 6 afzonderlijke gebouwen. Belangrijk is dus om aan de Papaverhof te staan, aan de Papaverwegkant.
Tickets: € 15,-  Regulier | € 2,- Stadspas
We Are Public: leden gratis via de We Are Public website

Ticketkopers krijgen op de vrijdag voor de wandeling een e-mail met de laatste informatie en een herinnering van de verzamellocatie.

Tickets omruilen of annuleren is niet mogelijk. 

Kijk in de agenda voor de andere Zomerwandelingen en de bekendmaking van de specials. 

Agenda

14.07.24

13:00
Buiksloterham

14.07.24

15:00
Buiksloterham

11.08.24

13:00
Buiksloterham

11.08.24

15:00
Buiksloterham
Website by HOAX Amsterdam