Zomerwandeling Oostenburg

Nieuwe Stad op Zondag 2024

21.07.24

13:00
Oostenburg

Wandel mee door fascinerende buurten in ontwikkeling tijdens de architectonische zomerwandelingen van 2024 in de maanden juli, augustus en september. Maak een keuze uit de buurten P.C. Hooftstraat, Buiksloterham, Oostenburg of Zuidas.

Tijdens de architectonische zomerwandeling over Oostenburg ontdek je een fascinerende mix van historische en moderne architectuur. Begin bij het Stedenbouwkundig Plan van Urhahn, dat de basis vormt voor het huidige Oostenburg. Hier zie je hoe de openbare ruimte is getransformeerd tot een duurzame, stoere stadwijk met zichtbaar industrieel verleden.

Onze gids laat je kijken naar gebouwen als De Gieter en De Slijper, twee iconische gebouwen ontworpen door Space Encounters, en genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs. De meest recente aanwinst van het eiland is Stork. De Stork woontoren door Next Architects is gemaakt van cortenstaal, wat het een New Yorkse uitstraling geeft. Het gebouw is speciaal voor jongeren en verwijst naar het industriële verleden van het gebied. De Warmoes, De Vijzel, De Hout en De Keizer, gelegen aan de VOC-kade, zijn ontworpen door OZ Architects en Workshop Architecten volgens het Soft-City concept: hoge dichtheid, functiemix, niet-gemotoriseerd verkeer, en prettige leefomstandigheden. Soft City bevordert klimaatvriendelijkheid, sociale interactie, gezonde levensstijl, hoogwaardig openbaar vervoer, en mensvriendelijke architectuur. De Draaier, ontworpen door BETA, is een prachtig voorbeeld van moderne stedelijke verdichting met innovatieve woonoplossingen. We vergeten niet te stoppen bij de Werkspoorhallen, die binnenkort worden geopend en een nieuwe culturele en creatieve hub zullen vormen voor de buurt.

Deze wandeling biedt een unieke blik op de evolutie van Oostenburg, waar historie en toekomst hand in hand gaan.

Praktische informatie

De Zomerwandelingen op Oostenburg vinden plaats op 21 juli en 1 september 2024

Starttijden: 13.00 uur en 15.00 uur
Verzamelplek: Bar & Brasserie Werkspoor, VOC-kade 600
Tickets: € 15,-  Regulier | € 2,- Stadspas
We Are Public: leden gratis via de We Are Public website

Ticketkopers krijgen op de vrijdag voor de wandeling een e-mail met de laatste informatie en een herinnering van de verzamellocatie.

Tickets omruilen of annuleren is niet mogelijk. 

Kijk in de agenda voor de andere Zomerwandelingen en de bekendmaking van de specials. 

Agenda

21.07.24

13:00
Oostenburg

21.07.24

15:00
Oostenburg

01.09.24

13:00
Oostenburg

01.09.24

15:00
Oostenburg
Website by HOAX Amsterdam