Zomerwandeling P.C. Hooftstraat en het vernieuwde Leidseplein

Nieuwe Stad op Zondag 2024

04.08.24

13:00
P.C. Hooftstraat

Wandel mee door fascinerende buurten in ontwikkeling tijdens de architectonische zomerwandelingen van 2024 in de maanden juli, augustus en september. Maak een keuze uit de buurten P.C. Hooftstraat, Buiksloterham, Oostenburg of Zuidas.

Geniet van een zomerse wandeling vol chique architectuur in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Samen met een gids nemen we een kijkje bij De Dame, een prachtig project van Dok architecten dat de luxe uitstraling van de straat versterkt. Als we verder lopen, zie je Ceramic House van Studio RAP, waar innovatieve keramische gevels een moderne twist geven aan de klassieke winkelstraat. We bezoeken vervolgens P.C. Hooftstraat 138, ontworpen door UNStudio, een voorbeeld van moderne elegantie dat perfect past in de luxe omgeving. Het iconische Crystal Houses van MVRDV lopen we natuurlijk ook niet voorbij. Deze gebouwen combineren historische gevels met hedendaagse materialen, wat resulteert in een verbluffend visueel effect.

Als kers op de taart eindigt de wandeling op het vernieuwde Leidseplein, waar de Heineken Hoek een radicaal nieuw gezicht heeft gekregen.

The Diamond van MVSA op het Leidseplein heeft voor veel commotie gezorgd. Dit opvallende gebouw, met zijn moderne, glinsterende façade, staat in schril contrast met de traditionele architectuur van het plein. Critici vrezen dat het ontwerp niet past bij de historische context en een stukje oud-Amsterdam verloren gaat. Voorstanders prijzen echter de vernieuwing en het iconische karakter van The Diamond, die het plein een frisse en eigentijdse uitstraling geeft. De discussie benadrukt de voortdurende spanning tussen behoud en vernieuwing in het hart van Amsterdam.

Deze wandeling biedt een perfecte mix van architectonische hoogstandjes in van de meest luxueuze gebieden van Amsterdam.

Praktische informatie

De Zomerwandelingen P.C. Hooftstraat vinden plaats op 4 augustus en 29 september 2024

Starttijden: 13.00 uur en 15.00 uur
Verzamelplek: De Roos, Pieter Cornelisz Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam
Tickets: € 15,-  Regulier | € 2,- Stadspas
We Are Public: leden gratis via de We Are Public website

Ticketkopers krijgen op de vrijdag voor de wandeling een e-mail met de laatste informatie en een herinnering van de verzamellocatie.

Tickets omruilen of annuleren is niet mogelijk. 

Kijk in de agenda voor de andere Zomerwandelingen en de bekendmaking van de specials. 

Agenda

04.08.24

13:00
P.C. Hooftstraat

04.08.24

15:00
P.C. Hooftstraat

29.09.24

13:00
P.C. Hooftstraat

29.09.24

15:00
P.C. Hooftstraat
Website by HOAX Amsterdam