Zomerwandeling Special: Namenmonument voor mensen met visuele beperking

Nieuwe Stad op Zondag

21.08.22

13:00—14:30
Nationaal Holocaust Namenmonument

Amsterdam is volop in beweging. Beweeg mee! Deze zomer organiseert Arcam, naast de reguliere zomerwandelingen, op drie zondagen vier speciale architectonische tours rondom een actueel thema in Amsterdam. Bekijk het programma en fiets, wandel of voel mee!

Architectuurtour voor mensen met een visuele beperking door het Nationaal Holocaust Namenmonument

Arcam biedt deze zomer een speciale architectuurtour door het Nationaal Holocaust Namenmonument aan voor blinden en slechtzienden.

In 2021 is na 15 jaar voorbereiding het Nationaal Holocaust Namenmonument geopend. Het monument is ontworpen door de wereldberoemde Pools-Joodse architect Daniel Libeskind, in samenwerking met architectenbureau Rijnboutt en in opdracht van het Nederlands Auschwitz Comité. Twee ontwerpers van het Amsterdamse architectenbureau Rijnboutt leiden op zondag 21 augustus een kleine groep blinden en slechtzienden rond door het monument.

Tijdens de tour vertellen de gidsen meer over de achtergrond van het ontwerp, de totstandkoming en het belang van het monument. Daarnaast kun je natuurlijk de verschillende materialen die gebruikt zijn, een reliëf van de plattegrond en de route door het monument voelen.

Praktische informatie 

De tour voor blinden en slechtzienden door het Nationaal Holocaust Namenmonument vindt plaats op zondag 21 augustus.

Starttijd: 13.00 uur
Tijdsduur: 1,5 uur
Tickets:  €15,-, begeleiders zijn gratis
Groepsgrootte: 5 personen, plus begeleiders. Neem graag je eigen begeleider mee. Lukt dat niet? Bel dan naar Arcam op 020 620 48 78
Tickets: via de website of bel naar 020 620 48 78
Startpunt tour: Naast het terras van restaurant Dignita Hoftuin, Nieuwe Herengracht 18a, 1018 DP Amsterdam.
Route OV: uitstappen bij metrohalte Waterlooplein, volg de uitgang Nieuwe Herengracht en ga op de Nieuwe Herengracht linksaf. De Hoftuin vind je links onder het poortje door.
Als je van wat verder moet reizen kun je eerst even bijkomen op het terras van restaurant Dignita Hoftuin. De rondleiding start naast het terras om 13.00 uur.

Website by HOAX Amsterdam