Missie & visie

Arcam, hét centrum voor architectuur in Amsterdam, is al bijna veertig jaar een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in de Amsterdamse metropoolregio.

Architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp maken de stad.

Van daaruit belicht en verkent Arcam de actuele stedelijke opgaven en ambities die de komende jaren impact zullen hebben op de stad.

Met debatten, presentaties en evenementen onderzoeken en verhelderen we de betekenis van ruimtelijk ontwerp en architectuur bij deze veranderingen, en kijken we naar de rol die de ontwerpers en de makers van de stad daarbij spelen. We bieden een neutraal, onafhankelijk en divers podium en laten ontwerpers, opdrachtgevers, bouwers en gebruikers aan het woord.

Arcam wil in haar architectuurprogramma’s recht doen aan alle verhalen, identiteiten en culturen die Amsterdam rijk is, en via het Amsterdamse architectuurdebat, de architectuurgeschiedenis en de architectuurprofessie een zo divers mogelijk publiek betrekken bij de ontwerpopgaven van de stad. – januari 2020

Website by HOAX Amsterdam