Amsterdam aan je voeten

Bij ‘Amsterdam aan je voeten’ maken de leerlingen samen met een stadsdocent een stadswandeling. Tijdens de wandeling komen ze meer te weten over de architectuurgeschiedenis van Amsterdam. Leerlingen leren op een andere manier naar de stedelijke omgeving te kijken en gebouwen te dateren. Zo kunnen ze aan het einde van de wandeling vertellen of een gebouw bijvoorbeeld uit de 17e of uit de 19e eeuw komt.

 

Wat is het?

In dit project ontdekken de leerlingen dat verhalen van de stad soms letterlijk van de gevels te lezen zijn. Na een introductie bij arcam gaan de leerlingen in kleine groepjes op pad. Ze bekijken de pakhuizen van het Entrepotdok, horen en zien de geschiedenis van de Beurs van Berlage of horen de verhalen over de Middeleeuwse Waag. Onderweg werken ze met een kaart met luchtfoto van het gebied en krijgen ze kijkopdrachten. Weer terug bij Arcam plaatsen ze hun eigen ontdekkingen op de tijdlijn.

Hoe is Amsterdam gegroeid in de afgelopen jaren? Kan je aan gebouwen hun tijd herkennen? Welke functies hadden gebouwen vroeger en welke hebben ze nu? Allemaal vragen die al wandelend door een stukje Amsterdam aan de orde komen.

Lesprogramma
De wandeling is uitgezocht op de diversiteit in architectuur en geschiedenis van de stad. De route is niet chronologisch. Oud staat naast nieuw, we springen van de ene eeuw in de andere. Het wordt duidelijk dat al de gebouwen die de leerlingen tegenkomen iets vertellen over de stad.

Voor wie?
Dit programma is geschikt voor alle alle leerniveaus van het primair onderwijs tot aan het MBO. De groepjes worden begeleid door ervaren rondleiders die samen met de leerlingen de wandeling maken en die de verhalen van de gebouwen verder verdiepen.

Voor alle niveaus
Het totale programma bestaat uit een lessenserie met een voorbereidende les, een begeleide architectuurwandeling en een workshop. De informatie en verhalen kunnen altijd worden aangepast aan het niveau van de groep.

Praktische informatie
Geschikt voor: PO, VO, MBO
Duur wandeling: 1,5 uur
Aantal leerlingen/studenten: maximaal 30  (1 docent per max 8-12 leerlingen/studenten)
*Boekingen kunnen ook betaald worden met de CJP-pas en het cultuurgebonden budget. 

 

Meer weten of reserveren?
Neem contact met ons op!

Deze scholen gingen je voor:

Website by HOAX Amsterdam