Close to reality

Omgevingseducatie in Amsterdam

Kijk samen met je leerlingen naar de geschiedenis van bijvoorbeeld het Museumplein en leren ze alles over het maken van een maquette op schaal. En dat gewoon vanuit je slaapkamer of klaslokaal!

Wat is het?
Leerlingen leren alles over de geschiedenis van het museumplein en maken een maquette op schaal. De opdracht zal worden geïntroduceerd aan de hand van een actueel gebouw. Na het programma weten leerlingen wat de eisen zijn van de omgeving, de doelgroep en het ontwerp.  

Lesprogramma
Aan de hand van een interactieve theorieles leren de stadsdocenten van Arcam de leerlingen alles over de geschiedenis en het ontwerp van het Museumplein.  Vervolgens helpen ze de leerlingen op weg met het maken van een zelfgemaakte maquette in een scheppende-les (praktijk). Leerlingen leren in dit programma kijken naar hun omgeving en maken kennis met begrippen zoals: schaal en ontwerp. Ook krijgen ze inzicht in alle stappen die een architect doorloopt om een gebouw te ontwerpen.

Ondanks dat het programma speciaal is ontwikkeld om thuis uit te kunnen voeren, wanen de leerlingen zich helemaal op het Museumplein. Net echt dus… close-toreality! 

Voor wie?
Het programma is geschikt voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs. Maatwerk kan geleverd worden voor primair onderwijs.

Voor alle niveaus
Voor ieder schoolniveau is er een lessenserie.

Praktische informatie
Het programma voldoet aan de eisen voor Culturele Kunstzinnige Vorming om kennis te maken met de discipline: Architectuur. 

De lessenserie bestaat normaliter uit een voorbereidende les en twee workshopdagen.
Introductie les: 2 uur
Duur eerste les: 2 uur
Workshop deel 1: 2 uur
Workshop deel 2: 2 uur

*Museumplein of plek naar keuze
**
Boekingen kunnen ook betaald worden met de CJP-pas en het cultuurgebonden budget. 

 

Meer weten of reserveren?
Neem contact met ons op!

Deze scholen gingen je voor: