Goed gevormd

Omgevingseducatie in Amsterdam

Maak samen met je leerlingen een architectuurwandeling waarbij ze in de huid van een vormgever kruipen. Ze wandelen over het Oosterdokseiland en leren vormen analyseren. De opgedane kennis passen ze vervolgens toe bij een workshop op locatie. 

Wat is het?
Bij ‘Goed gevormd’ wandelen de leerlingen over het Oosterdokseiland en kruipen ze in de huid van een vormgever. Aansluitend gaan de leerlingen onder begeleiding van een Arcam stadsdocent vormen analyseren. Tijdens een verrassende workshop op locatie gaan ze vervolgens zelf actief aan de slag als architect. 

 

Lesprogramma
Aan de hand van drie interactieve lessen nemen de stadsdocenten van Arcam de leerlingen mee in de wereld van de architectuur van het Oosterdok. Via een introductie les krijgen de leerlingen inzicht in begrippen als architectuur en ontwerp. Deze begrippen kunnen ze goed gebruiken bij de tweede les waarin ze samen met de docent over het Oosterdok gaan wandelen. Hier komen ze erachter dat alles om hun heen ontworpen is en leren ze wat er allemaal achter zo’n ontwerp schuilgaat. Vervolgens verwerken ze de informatie in een scheppende-les(praktijk), waarin ze een maquette of ontwerptekening gaan maken. 

Voor wie?
Het project is geschikt voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs. Maatwerk kan geleverd worden voor primair onderwijs.

Voor alle niveaus
Dit programma is geschikt voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs.

Praktische informatie
Geschikt voor: alle klassen vmbo-havo-vwo

Voorbereidende les: 1 uur en 30 min
Wandeling Oosterdok: 1 uur en 45 min
Scheppende-les/workshop: 2 uur

Aantal leerlingen: maximaal 30 (1 docent per max 8-12 leerlingen)
*
Boekingen kunnen ook betaald worden met de CJP-pas en het cultuurgebonden budget. 

 

Meer weten of reserveren?
Neem contact met ons op!

Deze scholen gingen je voor:

Website by HOAX Amsterdam