Groeistad

Met Groeistad maak je leerlingen enthousiast voor erfgoed, kunst en architectuur in hun eigen omgeving. Dat doe je met behulp van de Groeistadkaart. Voeg foto’s en verhalen van de leerlingen toe en laat met elkaar de kaart groeien. Kies een uitgeschreven lessuggestie of maak zelf een les, alles is mogelijk!

Groeistad in de klas
Een digitale kaart van Amsterdam, gevuld met informatie over architectuur, archeologie, buitenkunst, verhalen, monumenten en museumstukken. Welke bijzondere plekken zijn er in de buurt van de school? Met elkaar ontdekken de leerlingen wat hun stad bijzonder maakt en laten ze de kaart groeien met foto’s en verhalen die ze zelf toevoegen. Op een speelse manier raken leerlingen zo betrokken bij hun eigen leefomgeving.

Wat is het voordeel van een account?
Als je als leerkracht bent ingelogd kun je tekenen en aantekeningen maken op de kaart. Zo kun je bijvoorbeeld leerlingen hun route naar school laten tekenen op het digibord.

Lessen aanmaken en opslaan
In Groeistad kun je lessen voorbereiden en opslaan. Daarnaast kun je ook de aantekeningen opslaan die je tijdens een les maakt. Je kunt een les starten op basis van één van de vele lessuggesties of zelf een eigen les beginnen. Neem alvast een kijkje bij onze voorbeeld lessuggesties.

Foto’s en verhalen toevoegen
Met een account kun je ook pins toevoegen aan de kaart. Dit is de manier waarop je in Groeistad foto’s en verhalen kunt plaatsen. Je kunt dit via het leerkrachten account doen, maar met een unieke code kunnen leerlingen ook zelf een pin toevoegen.

Bij hoe werkt het lees je alles over de mogelijkheden om Groeistad in de klas te gebruiken.

Let op: alleen basisscholen in en rond Amsterdam kunnen een account aanvragen.

Meer weten of een account aanvragen?
Neem contact met ons op!
Website by HOAX Amsterdam