Vloeibare bouwstenen

Omgevingseducatie in Amsterdam

Loop samen langs de waterkant van Amsterdam en ontdek de relatie van de stad met water! Schilder, puzzel en knutsel je een weg met de ‘Vloeibare bouwstenen’ van Arcam.

Wat is het?
Arcam heeft vier activiteitenkistjes ontworpen aansluitend bij
de watertentoonstelling ‘vloeibare bouwsteen – ontwerpen met water in Amsterdam. Hierin worden Amsterdammers weer in contact gebracht met het water waarbij ze wonen. De kistjes zijn speciaal voor het aantrekken van een breder publiek bij Arcam. Bezoekers met jonge kinderen zijn hierdoor in staat om laagdrempelig hetzelfde thema te ontdekken. Ook scholen kunnen de kistjes boeken waarna Arcam stadsdocenten met hen op pad gaan. De kistjes omvatten praatplaten, werkbladen, activiteiten en proefjes.

Lesprogramma of zelf op pad?
Vloeibare bouwstenen bevat opdrachten om uren mee aan de slag te gaan. Het is dan ook aan te raden om een dagdeel te reserveren voor je bezoek aan Arcam. Wil je met een grotere groep aan de slag met het programma, boek dan een Stadsdocent via educatie@arcam.nl. Onze stadsdocenten betrekken de hele groep in de leuke doe opdrachten en kijkplaten.

Voor wie?
Het programma is geschikt voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs. Maatwerk kan geleverd worden voor primair onderwijs. Families kunnen de kist zelf lenen bij de informatiebalie van Arcam tijdens openingsuren.

Praktische informatie
Het programma sluit aan op het basisonderwijs en gaat over de disciplines: architectuur- en natuureducatie.

Voor het programma met een Stadsdocent zijn kosten verbonden. Gecombineerd met een bezoek aan de tentoonstelling bij Arcam is de kist gratis te leen tussen 13:00-17:00 van dinsdag tot en met zondag.

De workshop met stadsdocent duurt een 2 uur met een half uur pauze tussen de onderdelen. Locatie is bij Arcam of op een plek naar keuze rondom Amsterdam. Voor locaties anders dan Arcam worden wel extra kosten inrekening gebracht voor het bezorgen van de materialen.


 

Meer weten of reserveren?
Neem contact met ons op!

Deze scholen gingen je voor:

Website by HOAX Amsterdam