Vloeibare bouwstenen

Omgevingseducatie in Amsterdam

Loop samen langs de waterkant van Amsterdam en ontdek de relatie van de stad met water! Schilder, puzzel en knutsel je een weg met de ‘Vloeibare bouwstenen’ van Arcam.

Wat is het?
Arcam heeft een activiteitenkistje ontworpen dat aansloot bij de tentoonstelling ‘Vloeibare bouwsteen‘ (getoond in 2022 in Arcam). Scholen kunnen de kistjes nog steeds boeken om onder begeleiding van een onze stadsdocentenop pad te gaan in de omgeving van het Oosterdok, of op een waterrijke locatie naar keuze. De kistjes bevatten praatplaten, werkbladen, activiteiten en proefjes.

Lesprogramma of zelf op pad?
Het kistje Vloeibare bouwstenen bevat opdrachten om uren mee aan de slag te gaan. Wil je zelf met een groepje kinderen aan de slag met het programma, boek dan een stadsdocent via educatie@arcam.nl. Onze stadsdocenten betrekken de hele groep in de leuke doe-opdrachten en kijkplaten.

Voor wie?
Het programma is geschikt voor alle leerlingen van het basisonderwijs. Maatwerk kan geleverd worden voor andersoortig onderwijs. Families kunnen de kist zelf lenen bij de informatiebalie van Arcam tijdens openingsuren, maar het is aan te raden om de activiteit onder begeleiding te doen.

Praktische informatie
Het programma sluit aan op het basisonderwijs en gaat over de disciplines: architectuur- en natuureducatie.

Voor het programma met een Stadsdocent zijn kosten verbonden. Gecombineerd met een bezoek aan de tentoonstelling bij Arcam is de kist gratis te leen tussen 13:00-17:00 van dinsdag tot en met zondag.

De workshop met stadsdocent duurt twee uur met een half uur pauze tussen de onderdelen. Locatie is bij Arcam of op een plek naar keuze rondom Amsterdam. Voor locaties anders dan Arcam worden wel extra kosten inrekening gebracht voor het bezorgen van de materialen.

 

Meer weten of reserveren?
Neem contact met ons op!

Deze scholen gingen je voor:

Website by HOAX Amsterdam