JUNG nieuwste sponsor Amsterdamse Architectuurprijs

04.05.23 Arcam

Sinds 2008 organiseert Arcam jaarlijks de Amsterdamse Architectuurprijs. In 2023 wordt de organisatie en uitreiking van de 16e editie financieel mede mogelijk gemaakt door onze sponsors Aberson, dormakaba, JUNG, QbiQ Wall Systems en Tarkett.

JUNG is de laatste sponsor die zich heeft aangesloten bij de Amsterdamse Architectuurprijs. Maak kennis met de fabrikant van o.a domotica-systemen.

 

Wie is JUNG

JUNG is al meer dan 100 jaar fabrikant van luxe schakelmateriaal en Smart Home / Smart Building  systemen. De ontwikkeling van doordachte producten – designgericht en met uitgebreide functionaliteit – is zowel traditie als drijfveer voor JUNG.

JUNG ondersteunt architecten, planontwikkelaars en interieurontwerpers over de hele wereld in het proces van voorlopig ontwerp tot de uitvoering en staat continu met hen in contact.

 

Waarom is JUNG sponsor van de Amsterdamse Architectuurprijs?

Om het gesprek aan te gaan en haar innovaties te tonen, vind je JUNG regelmatig op beurzen als Design District en architect@work. Om deze gedachte kracht bij te zetten sponsort JUNG ook verschillende initiatieven op architectuurgebied en de Amsterdamse Architectuurprijs is daar nu ook onderdeel van.

Met welk Amsterdams project wil je het Arcam-publiek kennis laten maken?

Met haar meer dan 100 jarig bestaan JUNG ook goed ingeburgerd bij architecten. Het schakelmateriaal wordt niet alleen in innovatieve en speciale projecten toegepast zoals 63 kleuropties in de Le Corbusier-lijn. Ook in projecten die een “gewone schakelaar” nodig hebben wordt het niveau hoog gehouden met de “gewone”, maar bijzonder strak vormgegeven schakelaar LS 990. Dat is net iets luxer, maar ook veel strakker van vormgeving dan de standaard AS 500. Enkele voorbeelden hiervan vind je in deze projecten:

Rechtbank Zuidas

Aan de Zuidas in Amsterdam is de Nieuwe Rechtbank, naar een ontwerp van KAAN Architecten, in gebruik genomen. Grootschalige ruimtes, elegante materialen en veel daglicht kenmerken het gebouw. Onder de robuuste materialen van goede kwaliteit vallen ook de schakelaar van LS 990 in lichtgrijs op de beton, in alpine wit op gipswanden en in zwart op met textiel afgewerkte wanden. Op minder prominente plekken is het standaardprogramma JUNG AS 500 toegepast en in buitengebieden het slagvaste en waterdichte WG 800 van JUNG.

Meer informatie over dit project vind je op: jung.nl/rechtbankzuidsas

Felix Meritis

Rijksmonument en Cultuurhuis met hedendaagse uitstraling en respect voor haar geschiedenis.

Exterieur door MATH architecten
Interieurontwerp van  i29 interior architects
Schakelmateriaal: LS 990 alpine wit & diverse kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier

Meer informatie over Felix Meritis: jung.nl/Felix

Valley

Valley is een opvallend complex aan de Zuidas in Amsterdam met woningen, kantoren, horeca en culturele voorzieningen

Architect: MVDRV
Opdrachtgevers Edge Technologies & bouwcombinatie Valley met Boele en Van Eesteren en G&S Bouw voor eigenaar RJB Group.
Interieur algemene ruimtes: Heyligers Architects
Interieur van de appartementen: Co van der Horst
Schakelmateriaal LS 990 alpine wit & grafietzwart mat in de keukens
Foto’s exterieur: Molteni&CDada
Foto’s interieur: Co van der Horst

Meer informatie over het project: jung.nl/valley

Website by HOAX Amsterdam