ARCAM tijdens DvdAA

Plan je bezoek

Arcam is hét centrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in Amsterdam. De stad is onze collectie en wij zijn het startpunt om die te ontdekken.

 

Je kunt bij ons terecht voor alle informatie over de architectuur en stedenbouw van Amsterdam. Het door René van Zuuk ontworpen gebouw is een bezoek meer dan waard, met zijn bijzondere vormen en prachtig uitzicht over het Oosterdok.

Met wisselende tentoonstellingen zoomen we in op actuele thema’s in de stad. Ook kun je een bezoek brengen aan de nieuwe permanente tentoonstelling Tijdlijn Amsterdam 2000-2030. Met de nieuwe tijdlijn van Amsterdam reis je door de laatste twee decennia van Amsterdam.

We hebben een mooi assortiment kaarten en boeken over architectuur en stedenbouw, verkrijgbaar in de bookshop bij Arcam én in onze online bookshop!

Openingstijden en toegangsprijzen

Bezoek:
dinsdag t/m zondag
13.00 – 17.00 uur

Toegangsprijzen:
Volwassenen: € 4,00
Studenten: € 2,00
Stadspashouders Groene stip: gratis
Entree 0-12 jaar: € 0,00
Entree 12-18 jaar: € 0,00
Entree begeleider bezoeker met beperking: € 0,00
Entree met I Amsterdam City Card: €0,00

Toegankelijkheid:
Arcam is rolstoeltoegankelijk. Alle verdiepingen zijn bereikbaar via onze lift en er is een aangepast toilet op de begane grond. Indien gewenst bieden we ook assistentie, neem gerust contact met ons op via arcam@arcam.nl. 

Meer informatie over de toegankelijkheid van Arcam vind je op onze toegankelijkheidspagina.

Feestdagen:
Arcam is gesloten op 27 april, 25 & 26 en 31 december 2024. Raadpleeg deze pagina voorafgaand aan je bezoek voor afwijkende openingstijden.

Kantoor:
maandag t/m vrijdag
9.00 – 17.00 uur

Groepsbezoek

Wil je Arcam bezoeken met een groep? Dan ben je van harte welkom tijdens openingstijden. Tickets zijn verkrijgbaar via bovenstaande ticketlink.

Wil je ons buiten openingstijden bezoeken of heb je andere wensen? Neem dan contact op met ons via arcam@arcam.nl.

Bezoekadres en route

Bezoekadres:
Prins Hendrikkade 600
1011 VX Amsterdam
Nederland

020 6204878
arcam@arcam.nl

Route:
Arcam is gevestigd aan de Prins Hendrikkade 600 in Amsterdam, tussen NEMO Science Museum en het Scheepvaartmuseum, tegenover het Kadijksplein.

Het gebouw staat aan de noordzijde van de straat, langs het water van het Oosterdok. Zoeken op huisnummer is verraderlijk, want de huisnummers tussen 194 en 600 bestaan niet.

Te voet
Ga vanaf Amsterdam Centraal linksaf de Oosterdokskade op. Loop langs het water en over de brug richting NEMO. Steek het Oosterdok over voor de ingang van NEMO en blijf langs het water lopen. Je vind Arcam aan je linkerhand. Het is ongeveer 15 minuten lopen.

Openbaar vervoer
Vanaf Amsterdam Centraal is Arcam te bereiken met bus 22 en bus 48 (halte Kadijksplein).

Auto
Vanuit het noorden Ring A10, afslag 16 Noord/Centrum, na IJ-tunnel linksaf Prins Hendrikkade op, voor de brug linksaf Prins Hendrikkade oversteken naar de waterkant.
Vanuit alle andere richtingen Ring A10, afslag 14 Zeeburg, linksaf richting Zeeburg/Centrum, rechtdoor Piet Heintunnel in, na Piet Heintunnel rechtsaf Piet Heinkade op, bij de tweede stoplichten linksaf, onder het spoor door, met de bocht mee naar rechts Prins Hendrikkade op. Arcam ligt onmiddellijk na de brug rechts.

Parkeren
Oosterdok Parking is de dichtstbijzijnde parkeergarage en is 24 uur per dag geopend.
Markenhoven-parkeergarage ligt nabij het Waterlooplein en op tien minuten loopafstand van Arcam.

Cultuur Ferry
Maak je museumbezoek duurzaam én compleet door de Cultuur Ferry te nemen. Met deze hop-on hop-off ferry vaar je naar Arcam en andere musea door het culturele hart van Amsterdam. 

 

 

Website by HOAX Amsterdam