ar c am

ar c am

architectuur
gids

Ik wil:
Mijn locatie
Terug Filters wissen

Ontdekken & Zoeken

Thema's en typologieën
Terug

Ontdekken & Zoeken

Amsterdamse Architectuurprijs
Terug

Een route kiezen

ar c am

architectuur
gids

Welkom bij de Architectuurgids van Arcam!

Hier ontdek, onderzoek en beleef jij de veelzijdigheid van architectuur in Amsterdam. De gids koppelt je aan bouwend Amsterdam en haar voorgangers. Hier vind je dé architectonische verhalen van iconische parels en (hedendaagse) architectuur in de hoofdstad.

Wil jij je laten verrassen door de Amsterdamse architectuur? Met onze gids kun je informatie zoeken over architectuur, routes uitstippelen of gewoon op zoek gaan naar leuke feitjes. Met meer dan 700 gebouwen is er altijd wel iets nieuws te ontdekken!

Maak dan gebruik van de functie ‘ontdekken’ waarbij je altijd een nieuwe reeks gebouwen te zien krijgt. Met meer dan 700 gebouwen is er altijd wel iets nieuws te ontdekken!

Ontdekken – Hoe werkt het?
Jouw locatie staat centraal. Door het delen van jouw locatie toont de gids je de dichtstbijzijnde architectuur voorzien van prachtige foto’s en informatie.

Op basis van je locatie verwijst de gids je naar de dichtstbijzijnde architectuur, voorzien van verschillende foto’s en informatie. Handig als je zomaar iets wilt weten over een opvallend gebouw! Zo vind je binnen een paar seconden wat de ontstaansgeschiedenis van het Scheepsvaarthuis is en ontdek je de bijzondere huizen van IJburg.

Onderzoeken – Cijfers en feiten
Wil je specifiek zoeken en filteren op verschillende categorieën? Maak dan gebruik van onze functie ‘ontdekken & zoeken’. Hierbij kan je filteren op jaartallen, architectenbureaus, maar ook typologieën en thema’s zoals duurzaamheid of inclusiviteit. Ook kun je hier gebouwen vinden die zijn gerelateerd aan de tentoonstellingen van Arcam. Vergeet daarnaast ook vooral niet te filteren op alle nominaties van de Gouden A.A.P, dé Amsterdamse Architectuurprijs.

Routes – Wandelen en fietsen (binnenkort beschikbaar)
Heb je genoeg ontdekt over de gebouwen en wil je op stap? Of: Kun je geen genoeg krijgen van architectuur? Creëer je eigen route langs verschillende gebouwen met onze ‘een route lopen’ functie. Met deze functie kun je je favoriet gebouwen selecteren, klik op ‘een route’ en je persoonlijke route is gereed! Ook kun je een van de vele routes kiezen die met veel zorgvuldigheid zijn samengesteld door ons team. Zo ontdek je steeds nieuwe plekken en kan je thematisch de gebouwde omgeving van Amsterdam ontdekken.

Via onze functie ‘een route lopen’ kan je de stad in om de gebouwen ook in het echt te ervaren. Kies hierbij een van de vele routes die met veel zorgvuldigheid zijn samengesteld door ons team. Zo ontdek je steeds nieuwe plekken en kan je thematisch de gebouwde omgeving van Amsterdam ontdekken.

Heb jij aanvullingen, vragen of opmerkingen? Mail ons op Architectuurgids@arcam.nl.

Beeld: Buurtfabriek Ruimzicht, Amsterdam West. Marlies Rohmer, (2009)

Website by HOAX Amsterdam