Gershwin Bonevacia bij Arcam

Stadsdichter laat zich inspireren door het uitzicht

09.03.21 Arcam

Het begon met een oproepje op LinkedIn van Gershwin Bonevacia, schrijver en stadsdichter van Amsterdam: “Ik ben op zoek naar bijzondere locaties in Amsterdam waar ik de komende periode mag schrijven aan nieuwe stadsgedichten!” Arcam stelt zijn gebouw, ontworpen door René van Zuuk, graag open voor Gerswhin die zich sinds 2019 stadsdichter van Amsterdam mag noemen.

Met onze grote raampartijen die uitkijken op het Oosterdok, bieden we een werkplek met genoeg mogelijkheden om te stad in ontwikkeling te aanschouwen. De gebouwde omgeving van de Metropoolregio Amsterdam vormt onze collectie, waarop wij in onze tentoonstellingen en activiteiten reflecteren. Gershwin Bonevacia reflecteert ook op de stad, en uit dit in zijn stadsgedichten, zoals dit excerpt uit het gedicht Tentoongesteld al aantoont:

Amsterdam is een museum, een verzameling getuigenissen ten dienste van de gemeenschap en haar ontwikkeling. De stad is niet van steen, maar een lichaam. De vaste collectie bestaat uit gestoorde Noorderlingen, het Bos en Lommerplein en de Indische buurt. We zijn wit en zwart, dragen paarse mascara. Het is hier duur, maar we zitten op de voorste rij.

ARCAM verwelkomt Gerwshin elke dinsdag op zijn tijdelijke nieuwe werkplek, in ieder geval tot begin maart 2021. We kijken uit naar zijn gedichten en verhalen die het pand uitrollen en onderzoeken de komende periode of er nog meerdere vormen van samenwerking kunnen plaatsvinden.

Gerwshin Bonevacia is gedurende deze periode ook te gast in het Tropenmuseum

Website by HOAX Amsterdam