Wanneer lezen en zien niet vanzelfsprekend is, is voelbare informatie een belangrijke aanvulling om een ruimte te beleven.
Samen met Hannes Wallrafen (kunstenaar + conceptontwikkelaar voelmaquette), Kaita Shinagawa (Studio KU+) en Robert Bosch (geluidstechnicus) ontwikkelt Arcam een voelmaquette van het Arcam-gebouw en haar omgeving.
Aanleiding voor de voelmaquette vormt het afgelopen jaarthema ‘Architectuur voor Iedereen’, dat inmiddels tot uiting is gekomen in een splinternieuwe Arcam-galerie, ontworpen door Dérive. De voelmaquette biedt iedereen, en mensen met een visuele beperking in het bijzonder, een zelfstandig museumbezoek en een multisensorische beleving, inclusief stedelijke audiofragmenten en audioverhalen over Arcam, het Oosterdok en het Marineterrein.
Het paviljoen van Arcam is een bezoek op zichzelf waard, en die ervaring maken we nu ook mogelijk voor mensen met een visuele beperking via de voelmaquette.
Gelijktijdig met onze voelmaquette werkt het team ook aan een voelmaquette voor het Rijksmuseum. De arcam maquette is vanaf aankomend voorjaar te bewonderen in de galerie.
Neem tot die tijd ook eens een kijkje bij de voelmaquette van Museum Rembrandthuis, het Van Gogh Museum of de tactiele plattegrond bij Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.