Alternatieve AAP 2024 – De Weesperknip

Met de Alternatieve AAP besteden we aandacht aan de geleefde stad. Welke gebouwen, pleinen of publieke ruimtes vormden het decor voor, waren inzet van, of boden onderdak aan belangrijke gesprekken of gebeurtenissen van/met/in de stad in 2023?

De Weesperknip

Experimenteren met duurzaamheid
Aangedragen door Landmassa

“Zes weken lang verdween de Weesperstraat van de Amsterdamse kaart. Eén knip in de stad om te onderzoeken of en wat het voor invloed had op het verkeer, de veiligheid en de leefbaarheid in het gebied. Het hield heel Amsterdam in haar greep. Het was een teken van lef, van durf van de gemeente om zo’n levensader voor autominnend bewoner en bezoeker af te knijpen.

Het autovrije zondagsgevoel, maar dan voor zes weken lang. Elke Amsterdammer had er een mening over en verstand van. Onbeperkte content voor Het Parool en At5. Een hele prestatie om zo’n experimenteel staaltje top-down beleid in de praktijk te brengen in een eigenwijze, activistische stad als Amsterdam.”

Over Landmassa

Landmassa is een een podcast over ruimte. Ariadne Onclin en Michelle Gulickx bespreken met een nieuwsgierige, kritische blik hun gedeelde interesse in de gebouwde omgeving in al zijn facetten. De zaken die hen opvallen, de personen en organisaties die dit vormgeven en de mensen die dit beleven.

Website by HOAX Amsterdam