Dennenhof 7

diederendirrix, 2012

Rieteiland Oost

Het meest oostelijk gelegen gedeelte van IJburg, Rieteiland Oost, is geheel opgedeeld in vrije kavels. Bewoners konden hier in particulier opdrachtgeverschap een vrijstaand woonhuis realiseren.

Uitzicht over de Diemerzeedijk

De meeste woningen grenzen aan de achterzijde van het IJ en worden aan de voorkant ontsloten via een collectief hof. Bij het ontwerpen van het woonhuis aan Dennenhof 7 is het uitzicht leidend geweest. De woonvloer is gesitueerd op de bel-etage om vanaf een hoger niveau over het IJ en de Diemerzeedijk uit te kunnen kijken. Om de woonvloer strak en eenvoudig te houden, zijn de werkkamer en de entree een verdieping lager ingericht. Hier in het souterrain is bovendien parkeergelegenheid voor auto’s.

Speels gevelbeeld

Aan de waterkant, de zuidwestzijde, is over een volle lengte een veranda gemaakt die de overgang van woonkamer tot tuin vanzelfsprekend maakt. De slaapkamers bevinden zich op de bovenste verdieping, waar brede glazen puien zorgen voor vrij uitzicht. De plafonds van de slaapkamers lopen door naar buiten en steken uit, waardoor een luifel ontstaat. De buitengevels zijn met oranje baksteen in diverse verbanden gemetseld, waardoor een speels gevelbeeld ontstaat.

Website by HOAX Amsterdam