THNK School of Creative Leadership

onbekend, 1877

Keizersgracht 264
Het hoofdkantoor van THNK School of Creative Leadership is gevestigd in een negentiende-eeuws, neoclassicistisch pand aan de Keizersgracht. Het is gebouwd volgens klassieke ordenboeken die de indeling van het gebouw en de gevel hebben bepaald aan de hand van klassieke geschriften over verhoudingen. De gepleisterde lijstgevel is gebouwd volgens de kolossale orde, daarbij worden de eerste en tweede verdieping verbonden door de pilasters die zich uitstrekken over de twee verdiepingen. Anders dan de meeste grachtenpanden is de ingang altijd op straatniveau geweest en hoef je niet eerst een trappetje op naar de bel-etage.

Schoolgebouw
Het pand wordt ontworpen als schoolgebouw en wordt in 1877 in gebruik genomen door de Gemeentelijke Middelbare Meisjesschool. Sinds 1936 is het gebouw gebruikt door het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis dat het gebouw ingrijpend verbouwd voor het herbergen van hun archieven. In de jaren ’70 en ’80 wordt het pand gebruikt door de Vereniging Theateropleiding. Van 1997 tot 2012 is het pand in gebruik door het Nederlands Instituut voor Mediakunst, dat is ontstaan uit een fusie tussen Time Based Arts en Montevideo.

THNK School of Creative Leadership
THNK School of Creative Leadership is een Internationale organisatie voor leiderschap. De organisatie wordt in 2010 opgericht als school om creatieve leiders op de leiden. Het doel van de organisatie is om globale problemen te veranderen in mogelijkheden en zich te richten op een meningsvolle en duurzame manier van leven. De Gemeente Amsterdam speelt een ondersteunende rol bij het oprichten van de publiek private onderneming. Een ander doel van de organisatie is namelijk om Amsterdam als creatief centrum te ontwikkelen en innovatie in de stad te versterken. Voor het opleiden van de studenten werkt de school onder andere samen met grote bedrijven zoals Philips en McKinsey & Company.

Tekst: Fieke de Groot

Website by HOAX Amsterdam