Videocollege #5

De iconen van Amsterdam Zuid

04.05.20 Arcam

Tijdens de Coronacrisis brengt Arcam de komende weken de stad gewoon naar je toe! Ontdek Amsterdam vanaf je bank met onze nieuwe reeks videocolleges, gegeven door gids Jelte van Koperen. Met wekelijks een nieuw verhaal over een Amsterdams stadsdeel en haar iconen. 

Van Museumplein naar de P.C. Hoofstraat en door naar de Zuidas. In het nieuwe videocollege nemen we je mee door Amsterdam Zuid en scholen we je bij over enkele architectonische hoogtepunten van dit stadsdeel.

In slechts acht minuten tijd kom je meer te weten over historische en hedendaagse ontwikkelingen in Amsterdam Zuid. Begrippen als Plan Zuid, veenslotenpatroon, de Amsterdamse School en uitbreidingsplan Kalff zijn je na dit college niet meer vreemd. Leer meer over iconen als het Rijksmuseum, Crystal Houses en de Viñoly toren.

Er valt genoeg te zien in dit levendige stadsdeel! Wil je liever op eigen houtje de wijk ontdekken? Ga dan eens op pad met onze Do It Yourself Architecture Walk door Amsterdam Zuid!

De Iconen van Amsterdam Zuid

Abonneer je op ons YouTubekanaal en bekijk als eerste een gloednieuw videocollege!

ARCAM bedankt alle partijen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van deze video. Waar mogelijk en bekend zijn auteursrechten genoemd. Het college en de bijbehorende beelden zijn samengesteld door Jelte van Koperen. 

Website by HOAX Amsterdam