Gezocht! Publieksjury voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2024

16.01.24 Arcam

Eind april 2024 reikt Arcam de Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) voor de 17e keer uit. Deze prijs voor de architect en opdrachtgever van het beste gebouw van Amsterdam wordt niet alleen bepaald door een vakjury, maar misschien ook wel door jou!

 

10 x Publieksjury

2024 markeert alweer het tiende jaar op rij dat Arcam een publieksjury uitnodigt om een winnend project aan te wijzen.

We zijn op zoek naar drie betrokken Amsterdamse publieksjuryleden, niet werkzaam in de architectuur. Heb jij interesse in de architectuur van Amsterdam en ben je benieuwd naar de verhalen achter de nieuwste gebouwen? Meld je dan nu aan als publieksjurylid voor de AAP 2024!

 

Wie zoeken we?

Iedereen met een liefde voor Amsterdam! Het is belangrijk dat je 18 jaar of ouder bent en geen architectuurprofessional bent. Studenten architectuur mogen zich wel aanmelden. Verder is het belangrijk dat je woont, werkt of studeert in Amsterdam. Weinig tot geen ervaring met architectuur is een pré, we zijn juist geïnteresseerd in jouw persoonlijke visie op de gebouwde omgeving.

Wat ga je doen?

De taak van de publiekjury is om samen in gesprek te gaan en uiteindelijk te beslissen welke architect en opdrachtgever de publieksprijs wint. Daarom is het belangrijk dat je op donderdag 14  maart 2024 de hele dag beschikbaar bent. Op deze dag gaan we met een bus langs de tien gebouwen die kans maken op de Amsterdamse Architectuurprijs.

Ook neem je deel aan één van de drie gesprekken in Pakhuis de Zwijger op 4, 11 of 18 april. Op 25 april 2024 vindt de uitreiking van de AAP plaats, waar jij en jouw mede jurygenoten deel van uitmaken!

Ben jij bereid een kritische blik te werpen op deze eigentijdse gebouwen? Dan is Arcam benieuwd naar jouw stem!

Aanmelden

Om je aan te melden vul je het online formulier in of stuur je een audiobericht op.

Deadline inzending: vrijdag 16 februari 2024
Bekendmaking selectie naar de inzenders:  dinsdag 20 februari 2024
Vragen? stuur een mail naar sjaan@arcam.nl of bel naar 020 2616 666

Toegankelijkheid: 
Arcam wil iedereen de kans geven zich aan te melden voor de publieksjury. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk, speciaal vervoer of leenrolstoel) nodig om deel te nemen aan de publieksjury, dan zullen wij dat in geval van selectie voor jou regelen.

Audiobericht:
Aanmelden kan ook via een audiobericht! Neem een korte spraakopname op in de voice recorder app op jouw telefoon. Stuur dit bericht als bijlage naar aap@arcam.nl

Beantwoord in jouw bericht in elk geval de volgende vragen:

  1. Algemene gegevens: Voor- en Achternaam, E-mailadres en/of telefoonnummer, leeftijd.
  2. (voormalig) beroep, studie of bezigheden
  3. Waarom wil je aan de publieksjury deelnemen? Zijn er bepaalde dingen waar jij extra aandacht aan zou willen besteden als jurylid? Bijvoorbeeld duurzame (groene) gebouwen, toegankelijkheid van een gebouw, functie van een gebouw (bijvoorbeeld sociale huur, koopwoning, kantoor)
  4. Optioneel: Heb je extra ondersteuning nodig of zijn er andere dingen waar wij rekening mee moeten houden?

De richtlijn is maximaal anderhalve minuut aan audio. Korte berichten kunnen direct als bijlage in de mail worden verstuurd. Krijg je een melding dat het bericht te groot is? Verstuur het bericht dan via WeTransfer – Send Large Files & Share Photos Online – Up to 2GB Free

 

De AAP 2024 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, dormakaba, JUNG, QbiQ Wall Systems en Tarkett.

Website by HOAX Amsterdam