Boekenclub Wonen in Nieuw-West

25.05.24

15:00—17:30

Woon of werk jij in Amsterdam Zuidoost, Nieuw-West of Noord? En wil je meer over je buurt lezen en in gesprek gaan? Meld je dan aan voor de boekenclubs Wonen in Amsterdam Zuidoost, Noord en Nieuw-West.

Op 25 mei strijkt de boekenclub neer in Nieuw-West. Koop je ticket, meld je alvast persoonlijk aan en lees je in!

Leeslijst

In de boekenclub Wonen in Nieuw-West bespreken we vijf boeken over Nieuw-West en één overkoepelend boek. Je mag hiervan één titel of meerdere titels lezen. De boeken gaan over de geschiedenis, stadsontwikkeling of het leven in het stadsdeel.

Tijdens de boekenclub bespreken we de relatie tussen de lokale geschiedenis van het stadsdeel en huisvesting. Daarnaast wisselen we uit wat we in de boeken herkennen in onze eigen woon- of werkomgeving. De boekenclub is in het bijzonder bedoeld voor mensen die wonen of werken in Nieuw-West.

We vragen de lezers zelf de boeken aan te schaffen of te lenen. De meeste titels zijn te leen bij de OBA, tweedehands te verkrijgen of te koop de boekhandel. Stuur een mailtje naar isanne@arcam.nl als je een boek niet kunt vinden.

  • Kok, B. (2023). Op een dag in Nieuw-West: oude en nieuwe dromen van een Amsterdamse tuinstad
  • van den Berg, W. (2007). West
  • Nio, I. et al. (2016). Nieuw-west: parkstad of stadswijk
  • Martin, F. en J.P. van Spaendonck (red.) (2024). Tussen Andreasplein en Zwarte Pad: Literair Jaarboek voor Nieuw-West (jaargang 9)
  • Martin, F. en J.P. van Spaendonck (red.) (2016). Tussen Andreasplein en Zwarte Pad : veertien schrijvers uit Nieuw-West (jaargang 1)

Dit boek bespreken we in alle drie de stadsdelen:

  • Hochstenbach, C. (2022). Uitgewoond

 

 

Tickets en aanmelden

Boekenclub Wonen in Nieuw-West
Datum: zaterdag 25 mei
Tijd: 15.00 tot 17.30 uur (inloop 14.30 uur, start 15.00 uur, borrel tot 18.00 uur)
Locatie: in Nieuw-West, locatie wordt bekend gemaakt
Aanmelden: met het kopen van een ticket én invullen van dit formulier
Tickets: €4 per boekenclub

Waarom aanmelden?
Om de leesclub alvast te leren kennen, vragen we je om naast het kopen van een ticket je aan te melden via dit formulier. De plekken zijn beperkt om het gesprek tijdens de boekenclubs persoonlijk te houden. Bij veel aanmeldingen kunnen we een tweede ronde inplannen.

Vragen? Stuur een mailtje naar isanne@arcam.nl

Website by HOAX Amsterdam