Dag van de Architectuur: Kennisdag

16.06.22

10:00—18:00
Nieuwe Instituut

Op donderdag 16 juni organiseren CoLA, Arcam en AIR de Landelijke Kennisdag en opening van de Dag van de Architectuur in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand.

 

 

Landelijke en Lokale architectuurinitiatieven zijn uitgenodigd om samen met het Stimuleringsfonds Creatieve IndustrieArchitectuur Lokaal en lokale stadsbouwmeesters mee te denken over nieuwe netwerken en het belang van goede lokale en nationale infrastructuur met betrekking tot de ruimtelijke ontwerp- en transitie opgaven. Rijksbouwmeester Francesco Veenstra sluit de dag af met de agenda van het CRA, een vooruitblik op de Dag van de Jonge Ontwerper op 17 juni en een gesprek over het landelijke thema van de Dag van de Architectuur.

Kennisdag

Veel lokale architectuurinitiatieven willen graag samenwerken met andere centra. In de praktijk is dat lastiger dan het lijkt. Lokale ontwerpopgaven kunnen sterk van elkaar verschillen, dus hoe kom je erachter welke andere organisaties met soortgelijke opgaven aan de slag zijn? Daarnaast is tijd en budget vaak een bottleneck.

Deze sessies zijn bedoeld om snel inzicht te krijgen in organisaties met soortgelijke aandachtspunten, alvast een eerste aanzet te verkennen tot samenwerking en mogelijk vervolgstappen in te plannen. Alle onderwerpen die vanochtend zin verzameld, liggen op tafel. De onderwerpen geven aanleiding tot gesprek, en voeren hopelijk tot nieuwe samenwerkingsverbanden tussen de verschillende architectuurinitiatieven.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Kennisdag? Mail dan naar e.vanbreugel@airrotterdam.eu.

Website by HOAX Amsterdam