Ruimtelijke perspectieven

Een gesprek in Pakhuis de Zwijger door BNSP

11.12.23

19:30
Pakhuis de Zwijger
Een gesprek over de toekomst van NL en de grote transities in de ruimtelijke ordening tegen het licht van de verkiezingsuitslag van 22 november 2023.

Wat betekent de ‘ruk naar rechts’ voor de rol van de ruimtelijke ordening bij de grote transitieopgaven waar Nederland voor staat. Hoe moeten we de uitslag duiden en waar liggen kansen en mogelijkheden om onze rolopvatting tegen het licht te houden.

Eric van der Kooij (voorzitter BNSP) gaat hierover in gesprek met Eric van der Burg (demissionair staatssecretaris van Justitie en Veiligheid), Desiree Uitzetter (directeur Neprom), Hans Tijl (provinciesecretaris Flevoland) en Indira van ‘t klooster (directeur Arcam). Nathan de Groot is de moderator van de avond.

Wordt het straks echt makkelijker om overal woningen te bouwen? En wie bouwt ze dan en voor wie? Worden we net zoals België? Welke rol zal het rijk straks nemen en hoe moeten provincies en gemeenten zich hiertoe verhouden? Wat zijn de ruimtelijke consequenties van mogelijke wijzigingen in het klimaatbeleid en de energietransitie? Evenals nut en noodzaak van de lange termijnplanning en integrale inpassing? Hoe borgen we ruimte voor ontwerp, onderzoek en beleid? Hoe geven we de verankering van het kwaliteitsstelsel vorm met de invoering van de Omgevingswet? En wat betekent het perspectief van een rechtse regering voor onze eigen rolopvatting en in de wijze waarop we de burgers hierin kunnen meenemen?

Sprekers
  • Eric van den Burg – Bestuursvoorzitter Sociaal Werk Nederland & Eerste Kamerlid VVD
  • Hans Tijl – Algemeen directeur bij Provincie Flevoland
  • Indira van ’t Klooster – Directeur Arcam
  • Désiree Uitzetter – Directeur Gebiedsontwikkeling BPD & Voorzitter NEPROM
  • Eric van der Kooij – Conceptontwikkelaar / Stedebouwkundige bij Bouwfonds Property
We horen graag van jou!

Wil jij ook het antwoord weten op bovenstaande vragen kom en doe mee op 11 december 2023 naar Pakhuis de Zwijger, Amsterdam waar aan de hand van peilingen en stellingen jij als publiek rechtstreeks wordt betrokken bij het tafelgesprek.

Praktische info

Datum: maandag 11 december 2023
Tijd: aanvang programma 19.30 uur | einde 21.30 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Reserveren is verplicht via Pakhuis de Zwijger >

Toegankelijkheid: Pakhuis de Zwijger is rolstoeltoegankelijk. In het hele gebouw zijn faciliteiten aanwezig ter behoeve van toegankelijkheid, zo zijn alle zalen bereikbaar via onze lift en is er een aangepast toilet op de tweede verdieping. Indien gewenst bieden we ook assistentie, neem gerust contact met ons op via zalen@dezwijger.nl.

Ook zijn dichtbij Pakhuis De Zwijger parkeerplaatsen waar je met een gehandicaptenparkeerkaart kan parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn te vinden bij Vriesseveem 4 en Withoedenveem 16.

Website by HOAX Amsterdam