Tweede Van der Vlislezing door wethouder Egbert de Vries

22.09.21

20:00
Stadsarchief Amsterdam

Woensdagavond 22 september 2021 is het Amsterdamse Stadsarchief de locatie van de tweede Van der Vlis-lezing, die dit jaar wordt gegeven door wethouder Verkeer en Vervoer Egbert de Vries.

 

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de eerste Michael van der Vlislezing werd gehouden. En ook dit jaar wordt de lezing gehouden op de woensdag na Prinsjesdag. Michael van der Vlis was van 1978 tot 1990 PvdA-wethouder voor onder andere verkeer en vervoer. In zijn tijd als wethouder heeft hij veel gedaan voor het openbaar vervoer in Amsterdam. Als PvdA-wethouder voor Verkeer treedt Egbert de Vries in de voetsporen van Michael. Wat is zijn visie op mobiliteit?

Programma en sprekers

Als aftrap van de avond geeft Petra Brouwer (Universitair docent Architectuurgeschiedenis aan de UvA) een update van de voortgang van het onderzoeksproject naar Michael van der Vlis dat zij samen met Tim Verlaan (Universitair docent Stadsgeschiedenis aan de UvA) onderneemt.

Daarna geven studenten van Stads- en Architectuurgeschiedenis aan de UvA een kijkje in de keuken van het onderzoek dat zij afgelopen jaar hebben verricht in het kader van het Praktijkvak waarin zij, ism Projectmanagementbureau Amsterdam, onderzoek verrichtten naar de geschiedenis van Gaasperdam. Deze wijk kwam tot stand ten tijde van het wethouderschap van Van der Vlis. Het doel van dit onderzoek was om te adviseren over de komende herstructurering op basis van historische inzichten en kennis.

Vervolgens kijken we uit naar de visie op mobiliteit van Egbert de Vries (wethouder Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) én van Saskia Kluit (voorzitter van ROVER, de reizigersvereniging van het openbaar vervoer en Eerste Kamerlid voor GroenLinks).

Moderatie is in handen van Arcam-directeur Indira van ’t Klooster.

Tickets en Coronatoegangsbewijs

Het programma begint om 20:00, de zaal gaat open om 19:30, en een toegangsbewijs kost € 10,- per persoon. Tickets kunnen aan de deur gekocht worden met gepast geld of via een tikkie.

Alle bezoekers worden gescand bij de hoofdingang op het bezit van een geldige QR-code van het coronatoegangsbewijs dat kan worden verkregen door een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs, of een bewijs van herstel van corona. Download thuis alvast de CoronaCheck-app op je telefoon, upload thuis ook je QR-code op je telefoon of print je QR-code op papier.

Locatie: Stadsarchief Amsterdam, De Bazel
Adres:
Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam

Website by HOAX Amsterdam