Zomerwandeling Elzenhagen Zuid

09.07.23

13:00—14:30
Elzenhagen-Zuid

Verzamellocatie: Naast metro uitgang Noord, Gare du Nord 17, 1022 LD Amsterdam

Arcam organiseert voor het vijfde seizoen op rij de Nieuwe Stad op Zondag: een reeks architectonische wandelingen naar buurten die volop in ontwikkeling zijn: Houthaven, Sloterdijk, Zuidas, Centrumeiland en Elzenhagen-Zuid.

Vanaf juni t/m september bezoeken we onder leiding van een bevlogen expert iedere zondag een stadswijk in transformatie waar binnenkort volop wordt gewerkt, gerecreëerd én gewoond.

Elzenhagen-Zuid

Ruim 1.800 nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd in de wijk Elzenhagen Zuid in Amsterdam Noord. Elzenhagen Zuid bestaat uit drie deelgebieden die ieder een eigen uitstraling gaan krijgen, namelijk: de Singelstrook, de Zuidbuurt en de Noordbuurt.

In de Singelstrook worden circa 350 huurappartementen gebouwd met op de begane grond ruimte voor bedrijven, horeca en maatschappelijke voorzieningen.

De Zuidbuurt daarentegen is juist ingesteld op wonen in parkachtig groen. In dit deelgebied worden 16 urban villa’s gerealiseerd die in totaal goed zijn voor 375 appartementen bestaande uit zowel huur- als koopwoningen. Daarnaast komen er in de Zuidbuurt ook veel andere voorzieningen die de wijk prettig maken om in te wonen, zoals een basis- en een middelbare school en een sporthal.

In het derde deelgebied, de Noordbuurt, ligt de focus op woningbouw. De Noordbuurt krijgt 850 woningen verdeeld over zes gebouwen. Ook worden hier op den duur zelfbouwkavels uitgegeven door de gemeente en is er ruimte gemaakt voor creatieve broedplaatsen.

 

 

Binnen deze gebiedsontwikkeling wordt er rekening gehouden met betaalbaar en sociaal wonen. Het project Paddington, gelegen naast metrostation Amsterdam-Noord, voorziet de buurt van 160 huurwoningen in het middensegment. Kavel Z1 bestaat uit 288 sociale huurwoningen. Een deel van deze woningen is gericht op mensen die extra zorg nodig hebben en bij 58 woningen krijgen woningzoekenden die werkzaam zijn in de zorg, het onderwijs of bij de politie voorrang.

Praktische info

De Zomerwandeling Elzenhagen Zuid vindt plaats op zondag 9 juli.

Starttijden: 13.00 uur en 15.00 uur
Verzamellocatie: Naast metro uitgang Noord, Gare du Nord 17, 1022 LD Amsterdam
Tickets: € 15,- Regulier | € 2,-Stadspas Groene Stip (alleen op vertoon van een geldige kaart bij aanvang rondleiding)
We Are Public: Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas. Reserveren kan via wearepublic.nl

Ticketkopers krijgen op de vrijdag voor de wandeling een e-mail met de laatste informatie en een herinnering van de verzamellocatie.

Tickets omruilen is niet mogelijk. Wil je toch een andere wandeling? Laat je ticket dan annuleren en retourneren en koop het ticket voor de gewenste datum of wandeling.

Kijk in de agenda voor de andere Zomerwandelingen en de bekendmaking van de specials. 

Agenda

09.07.23

13:00—14:30
Elzenhagen-Zuid

09.07.23

15:00—16:30
Elzenhagen-Zuid
Website by HOAX Amsterdam