Photo exhibition Rufus de Vries: Diverse Urbanity

21.07—
10.09.23

Arcam

Amsterdam is becoming a multicentric city. Both in mindset and policy, Amsterdam has undergone a shift in the past decade: from a concentric city with a historic core to a city with diverse areas developing into complete urban regions with their own character. Photographer Rufus de Vries embarked on a quest to capture this diversity and uniqueness.

The photo documentary of this exploration can be viewed at Arcam from July 20th to September 10th, 2023, with a Talk on September 5th.

De foto’s van Rufus de Vries laten slechts een glimp zien van de rijkheid die de stad biedt. Een greep uit de verhalen die de beelden vertellen:

  • Sloterdijk Stationskwartier wordt in vier dimensies gebruikt om te wonen, werken, sporten, reizen en de dansen.
  • Op een onstuimige lenteochtend zorgen ondernemers langs de Willem de Zwijgerlaan voor de foerage van bezorgers, klusjesmannen en buurtbewoners.
  • Er is de nieuwe allure van de Wibautstraat, waar de stoep wordt bevolkt door de studenten en waar honden worden uitgelaten.
  • Het grasveld en de stoep naast het Waterlandplein bieden een open podium aan mensen uit de nieuwbouw en de opgetopte oudbouw.
  • Terwijl de voorbereidingen voor Koningsdag in volle gang zijn hebben een oude mevrouw en een jonge vader een toevallige ontmoeting tijdens hun vaste ontbijt bij de HEMA op het Buikslotermeerplein.
Save the date! 5 september
Gesprek over de meerkernige stad

Bij Arcam gaan we op dinsdagavond 5 september met Rufus de Vries, ontwerpers en academici in gesprek over wat een meerkernige stad is, wat het betekent voor bewoners en mogelijk andere meerkernige steden als voorbeeld.

Moderatie: Indira van ’t Klooster, Arcam

Website by HOAX Amsterdam