Foto-expositie Rufus de Vries: veelvormige stedelijkheid

21.07—
10.09.23

Amsterdam is een meerkernige stad aan het worden. Zowel mentaal als beleidsmatig heeft Amsterdam het afgelopen decennium een verschuiving meegemaakt: van een concentrische stad met een historische kern naar een stad met verschillende gebieden die zich ontwikkelen tot complete stedelijke gebieden met een eigen karakter. Fotograaf Rufus de Vries is op zoek gegaan naar die veelvormigheid en eigenheid.

De fotoreportage van deze zoektocht is te zien bij Arcam van 20 juli t/m 10 september 2023, met een stadsgesprek op 5 september.

Foto’s van de opening door Maarten Nauw

De foto’s van Rufus de Vries laten slechts een glimp zien van de rijkheid die de stad biedt. Een greep uit de verhalen die de beelden vertellen:

  • Sloterdijk Stationskwartier wordt in vier dimensies gebruikt om te wonen, werken, sporten, reizen en de dansen.
  • Op een onstuimige lenteochtend zorgen ondernemers langs de Willem de Zwijgerlaan voor de foerage van bezorgers, klusjesmannen en buurtbewoners.
  • Er is de nieuwe allure van de Wibautstraat, waar de stoep wordt bevolkt door de studenten en waar honden worden uitgelaten.
  • Het grasveld en de stoep naast het Waterlandplein bieden een open podium aan mensen uit de nieuwbouw en de opgetopte oudbouw.
  • Terwijl de voorbereidingen voor Koningsdag in volle gang zijn hebben een oude mevrouw en een jonge vader een toevallige ontmoeting tijdens hun vaste ontbijt bij de HEMA op het Buikslotermeerplein.
Save the date! 5 september
Gesprek over de meerkernige stad

Bij Arcam gaan we op dinsdagavond 5 september met Rufus de Vries, ontwerpers en academici in gesprek over wat een meerkernige stad is, wat het betekent voor bewoners en mogelijk andere meerkernige steden als voorbeeld.

Moderatie: Indira van ’t Klooster, Arcam

Website by HOAX Amsterdam