Amsterdamse Architectuurnacht

14.06.24

19:30—00:00
Amstelkwartier

Op vrijdagavond 14 juni vindt de allereerste Amsterdamse Architectuurnacht plaats. Met een lezing, fietstour en afsluitende borrel begint jouw weekend van de Dag van de Architectuur goed!

 

De kick-off vindt plaats in het Amstelkwartier met een lezing van de beroemde Amsterdamse architect Herman Hertzberger (1932). Daarna kan je kiezen uit drie fietstours langs bijzondere architectuur in Oost, Zuid en Centrum, gethematiseerd rondom de Amsterdamse School, Wederopbouwarchitectuur of de meest recente architectuur. De drie tours komen op het eind van de avond allemaal uit bij een feestelijke locatie. Hier wordt de avond feestelijk afgesloten met drankjes en een hapje.

Begin- en eindlocatie maken we medio mei bekend!

De Amsterdamse Architectuurnacht is een initiatief van drie Amsterdamse architectuurcentra, Arcam, het Van Eesteren Museum en Museum Het Schip, en is verbonden aan de nationale Dag van de Architectuur die dit jaar in het weekend van 15 & 16 juni georganiseerd wordt. Sinds 1986 is deze dag een speciaal evenement voor iedereen die interesse heeft in architectuur. Veel gebouwen openen op deze dag hun deuren, waarbij architecten en gidsen je kennis laten maken met architectuur, van duurzame hedendaagse woningen tot iconische klassiekers.

Praktische info

Datum: vrijdag 14 juni 2024
Tijd: 19.30 aanvang lezing | 20.30 aanvang fietstocht | 22.30 aanvang naborrel
Locaties: startpunt lezing en fietstours: wordt nader bekend gemaakt | Eindpunt fietstours en borrel: wordt nader bekend gemaakt
Fietstours: de precieze route van de fietstours vind je vanaf medio mei op deze pagina.
Kom met je eigen (OV) fiets!
Tickets: € 10.- regulier | € 5,- Student en CJP
Kies tijdens je aankoop al voor de route Amsterdamse School, Wederopbouwarchitectuur of Hedendaase architectuur.

Let op! Plaatsen zijn beperkt.

Website by HOAX Amsterdam