Barcam Architects Café #7

01.02.24

18:00—22:00
Arcam
Het maandelijkse Barcam is jouw gateway tot netwerk en inspiratie

Barcam is het maandelijkse architectencafé van Amsterdam, door en voor architecten en iedereen uit de bouwwereld in de MRA op de eerste donderdag van de maand.

Barcam gaat door in 2024. Blok dus alvast elke eerste donderdag van de maand in je agenda!

Thema 1 februari- de Toekomst van Amsterdamse Nachtcultuur

Onze nachtcultuur vormt een belangrijk en onmisbaar onderdeel van Amsterdam. Door onder andere de groei van de stad en een toenemend gebrek aan ruimte komt de nachtcultuur steeds meer onder druk te staan. Welke toekomstige ontwikkelingen staan het Amsterdamse nachtleven te wachten? Op 1 februari zal de Barcam in gesprek gaan over het nachtleven en hoe dit zich verhoudt tot de architectuur en de ontwikkeling van onze stad. 

Sprekers: 

  • Shunyata Ossewaarde – Shunyata werkt als beleidsadviseur Kunst & (Nacht)cultuur bij de Gemeente Amsterdam. Samen met het team nachtcultuur stelde zij recentelijk de uitvoeringsagenda nachtcultuur 2023-2026 op. 
  • Joost Aartsen – Joost is een geboren ondernemer met een creatieve geest. Hij is onder andere oprichter van Het Huis van Iemand Anders, bar Multipla en het recentelijk gesloten Sissi’s, dat na een tijdelijk contract moet wijken voor woningbouw. 
  • Freek Wallagh Freek Wallagh is nachtburgemeester van Amsterdam. In deze functie knokt Freek voor de belangen van de nacht. Verder is hij dichter en politicoloog.
  • Joost Baks Joost is samen met zijn broer Gijs Baks oprichter van architectenbureau Space Encounters. Muziek, dans en het nachtleven van Amsterdam maken deel uit van de Space Encounters-cultuur. Zo heeft het bureau de opdracht gekregen van Lofi om een duurzame ruimtelijke visie te ontwerpen voor de uitbreiding van het Lofi Warehouse en de renovatie van de Courtyard.
  • Bram van Grinsven- Bram werkt als zelfstandig architect en bij ontwerpbureau Wiel Arets. Hij is een van de ontwerpers van club Raum en won onlangs een ontwerpwedstrijd voor een club op de Maassilo in Rotterdam.

Deuren open: 18.00 uur
Kort panelgesprek: van 19-19.30 uur
Taal: het panelgesprek vindt plaats in het Engels

Wanneer en hoe?

Datum: donderdag 1 februari 2024
Tijd: deuren open om 18.00 uur. Registratie niet nodig.
Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600
Taal kort programma: English

Drankjes hebben schappelijke prijzen.

Barcam Commissie

Barcam wordt georganiseerd door Katja de Winter (Ponec De Winter), Surya Steijlen (LEVS architecten), Sanne Oehlers (Mecanoo), Wilco van Oosten en Robin Beers (INBO), Valentijn Kaal (AM), Judith Tillie (Woonzorg Nederland), Jaap van den Hoogen en Juliette Zegers (de Architekten Cie.), Ammar Alhoushi (Ammodo) en Sjaan van der Tol (Arcam).

Barcam verwelkomt Ammar Alhoushi bij de commissie.

Over Ammar: 

“I am a Syrian architect currently pursuing a master’s degree in Heritage and Memory studies at the University of Amsterdam and working with the Ammodo Architecture Program, using my background to support innovative projects in social and ecological architecture, especially in the Arab world. I get excited to explore architecture that break down boundaries and build bridges across the borders that define it. I am also invested in my career to understand how public space reflects a society’s collective memory, to sustain the urban environment.”

Website by HOAX Amsterdam