Barcam Architects Cafe #9 Designing Beyond Walls

Elke eerste donderdag van de maand!

Barcam is het maandelijkse architectencafé van Amsterdam, door en voor architecten en iedereen uit de bouwwereld in de Metropoolregio Amsterdam op de eerste donderdag van de maand.

Thema 4 april
Designing beyond walls: Designing community spaces

Door de groei van Amsterdam binnen de grenzen van de bestaande stad, neemt de druk op de ruimte toe. Ruimtelijke professionals en bewoners moeten op zoek naar inventieve oplossingen, zoals optoppen of andere vormen van samenwonen. Op 4 april gaat de Barcam in gesprek met een aantal pioniers op dit gebied en onderzoeken we het belang van gedeelde ruimtes.

Panelsprekers zijn onder meer:

  • Lars Drijver (Ontwikkelingsmanager AM), betrokken bij seniorencomplex Stadsveteraan in het Amstelkwartier
  • Mare Santema (Co-founder en Directeur Usespace). Usepace richt zich op ruimtegebruik optimaliseren door het innovatief combineren van gebruiksfuncties.
  • Joanna Greve is een van de initiatiefnemers en toekomstige bewoners van de woongemeenschap “Stroom” op Centrumeiland in Amsterdam. Daarnaast werkt ze als beleidsmedewerker voor Cooplink om de woongemeenschapsbeweging in Nederland te bevorderen.
Wanneer en waar?

Datum: Donderdag 4 april 2024
Tijd: Deuren open om 18.00 uur
Kort paneldiscussie: 19-19.30 uur
RSVP: Aanmelden niet nodig!
Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600
Taal paneldiscussie: Engels

Toegankelijkheid: Arcam is rolstoeltoegankelijk. Alle verdiepingen zijn bereikbaar via onze lift en er is een aangepast toilet op de begane grond. Indien gewenst bieden we ook assistentie, neem gerust contact met ons op via arcam@arcam.nl.

Barcam wordt georganiseerd door Katja de Winter (Ponec De Winter), Surya Steijlen (LEVS architecten), Sanne Oehlers (Mecanoo), Wilco van Oosten en Robin Beers (INBO), Valentijn Kaal (AM), Judith Tillie (Woonzorg Nederland), Jaap van den Hoogen en Juliette Zegers (de Architekten Cie.), Ammar Alhoushi (Ammodo), Mimi Oldenhave (ruimtelijk en communicatie-professional) en (Sjaan van der Tol (Arcam).

Website by HOAX Amsterdam