De 25 groenste gebouwen van Amsterdam

Lancering + gesprek vanuit Pakhuis de Zwijger

26.09.22

20:00
Pakhuis de Zwijger

Wat zijn de groenste gebouwen van Amsterdam? Arcam zocht het uit en maakte ‘De groene Architectuurgids van Amsterdam 2000-2025’. Wat maakt deze gebouwen energiezuinig, klimaatbestendig en circulair?

Op maandagavond 26 september presenteert Arcam ‘De groene architectuurgids van Amsterdam’. De gids bevat de groenste gebouwen van 2000 tot en met 2025, met trendsetters, groene particuliere initiatieven, de top 25 groenste gebouwen van 2018 t/m 2022 en toekomstige iconen.

De opgenomen projecten zijn gerangschikt op meetbare begrippen, zoals energieprestatie (EPC/BENG) en circulariteit (MAT1 en MPG), en op een kwalitatieve indicatie van natuurinclusiviteit en klimaatadaptiviteit.

De gids laat zien hoe de stad letterlijk en figuurlijk vergroent. De cijfermatige benadering maakt de projecten vergelijkbaar. De selectie biedt ruimschoots aanleiding tot discussie. Wat is groen? Hoe kunnen we dat het beste meten? Wat is het effect van groene criteria in tenderbeleid? En zijn de groenste gebouwen ook de beste?

Met in dit programma
bevestigde sprekers tot zover
– Rubén Dario Kleimeer, Fotograaf
– Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest
– Coen van Oostrom, Founder & CEO at EDGE
– Sabine Lebesque, Senior adviseur Ruimtelijke Kwaliteit bij Grond en Ontwikkeling, Gemeente Amsterdam
– Bob Mantel, Programmanager Sustainability Gemeente Amsterdam
– Do Janne Vermeulen, architect en partner Team V Architectuur
– Marleen van Driel, architect duurzaamheid associate Rijnboutt
Mantijn van Leeuwen, Managing Director NIBE
Met moderatie van Indira van ’t Klooster, Arcam directeur
Cover onthulling

Welk gebouw siert de cover van de publicatie ‘De groene architectuurgids van Amsterdam 2000-2025’ en verdient daarmee de titel ‘groenste gebouw in Amsterdam van dit moment’? En is iedereen in de zaal het ermee eens? We gaan erover in gesprek tijdens de avond!

Reserveer

Het programma vindt plaats in de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger.

Reserveer snel voor een gratis plekje in de zaal. Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in de zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via hun YouTube-kanaal.