Serious gaming, het spel van de ondergrond

Combineer je bezoek aan de tentoonstelling Sub terra met het teamspel

21.10.21

13:00—17:00
Arcam

De herfstvakantie is ideaal voor het spelen van spelletjes! En wat is er nou beter dan het combineren van een tentoonstellingsbezoek aan Sub terra met een teamspel bij Arcam? Kom op donderdag 21 oktober of vrijdag 22 oktober naar onze galerie en speel onder leiding van een spelleider hét spel over de ondergrond.

Kom alleen, samen of nodig al je vrienden of collega’s uit! (maximaal 15 spelers).

Hoe is het spel ontstaan?

Vanuit de gemeente Eindhoven bestond de wens om in spelvorm duidelijk te maken voor welke opgaven we staan en tegen welke problemen we dan aan lopen. Eind 2018 is hiervoor een fysiek spel ontworpen en gepresenteerd op de Dutch Design week.

Voor het GPKL (Het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen) is dit een ideaal spel om op ludieke wijze ruimtelijke ontwikkelaars te verbinden met beheerders van de ondergrond. Zelfs bestuurders zullen dit spel waarderen. Dit spel past in de visie van het GPKL om boven- en ondergrond te verbinden. Daarom heeft het GPKL dit spel ook laten maken.

Hoe speel je het spel?

Het spel wordt gespeeld onder leiding van Berry Kok van het GPKL met twee teams: een team ondergrond en een team bovengrond. Daarnaast is er een budgetmanager en een klimaatmanager die budget- en klimaatpunten bijhoudt en daar informatie over geeft. De bedoeling is dat de spelers een bestaande straat herinrichten, zowel onder- als bovengronds. Het doel is in gezamenlijkheid zoveel mogelijk klimaatpunten te scoren en zo weinig mogelijk budgetpunten te verspelen. De opgave is om een warmtenet aan te leggen en voor het klimaat bomen te planten en water op te vangen.

Kortom, de maatschappelijke uitdagingen van energietransitie en klimaatadaptatie zitten allemaal verpakt in dit spel!

Tijden en spelduur

Speeldata: donderdag 21 oktober en vrijdag 22 oktober 2021

Aanvangstijden: Op donderdag 21 oktober begint het spel om 13.30 uur. Op vrijdag 22 oktober kan je deelnemen om 13.30 uur en 15.00 uur.

Spelduur: Met uitleg en nabespreking duurt het spelen van het spel gemiddeld een uur

Leeftijd: Het spel is interessant voor iedereen tussen zes en 100 jaar oud, met interesse in de gebouwde omgeving.

 

 

Aanmelden

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meespelen en zoveel mogelijk klimaatpunten scoren? Geef je dan nu op via ons aanmeldformulier. Geef aan of je alleen komt of dat je nog meer mensen meekomt. We kijken uit naar een mooie herfstactiviteit!

Agenda

21.10.21

13:00—17:00
Arcam

22.10.21

13:00—17:00
Arcam
Website by HOAX Amsterdam