Voelmaquette Arcamgebouw en Oosterdok

19.04.24—
30.04.30

Arcam
Zien met je handen

Maak je bezoek aan Arcam compleet met de voelmaquette van het Arcam-gebouw. De voel- en audiomaquette laat je ons paviljoen beleven met andere zintuigen dan zien. De maquette is aangevuld met een omgevingsmaquette van het Marineterrein en het Oosterdok, met informatie over onder andere Het Scheepvaartsmuseum, het Marineterrein, Mediamatic en NEMO Science Museum.

Samen met Hannes Wallrafen (kunstenaar + conceptontwikkelaar voelmaquette, Stichting Geluid in Zicht), Kaita Shinagawa (Studio KU+) en Robert Bosch (geluidstechnicus) heeft Arcam een voelmaquette van het Arcam-gebouw en haar omgeving ontwikkeld.

Aanleiding voor de voelmaquette vormt het afgelopen jaarthema ‘Architectuur voor Iedereen’, dat inmiddels tot uiting is gekomen in een splinternieuwe toegankelijke(re) Arcam-galerie.

De voelmaquette biedt iedereen, en mensen met een visuele beperking in het bijzonder, een multisensorische beleving, inclusief stedelijke audiofragmenten en audioverhalen over Arcam, het Oosterdok en het Marineterrein.

Praktische informatie

Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600
Data: permanent te zien
Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur

Toegangsprijzen Arcam (alle tentoonstellingen inbegrepen):
Volwassenen: € 4,00
Studenten: € 2,00
Stadspashouders Groene stip: gratis
Entree 0-18 jaar: € 0,00
Entree begeleider bezoeker met beperking: € 0,00
Entree met I Amsterdam City Card: €0,00

Toegankelijkheid

Arcam is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een leenrolstoel. Op de begane grond bevindt zich een toegankelijk toilet.

Arcam is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal is Arcam ongeveer 25 minuten lopen of te bereiken met bus 22 en bus 48 (halte Kadijksplein).

De directe omgeving van Arcam kan druk zijn en soms lastig begaanbaar. Mocht je zelfstandig komen, en hier behoefte aan hebben, verkennen wij graag de mogelijkheid of we een meeloopservice kunnen bieden vanaf het (bus)station.

Bij interesse of andere vragen rondom de toegankelijkheid van Arcam, mail naar sjaan@arcam.nl of bel naar 020 2616666.

De voelmaquette wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Bartiméus Fonds

Website by HOAX Amsterdam