Winterlezingen #2 Leefbaarheid en bereikbaarheid

Winterlezingen 2022: Sluisbuurt in uitvoering

20.01.22

15:00—17:00
Perdu
Tijdens de Winterlezingenreeks van 2022 staat de ontwikkeling en uitvoering van de Sluisbuurt centraal.

Fysieke beweging en fietsen is centraal gesteld in het ontwerp van PATCHWORK van Barcode Achitects en krft, met het oog op de toekomst en gezond leven. Dit komt onder andere terug in de Rode Loper, een fietsstraat die het blok in leidt naar de fietsenstalling, als verlengde van de openbare ruimte. In de plint is ruimte voor kleinschalige bedrijven en functies, zoals een fietscafé, een buurtdeli, co-working spaces, een SuperSupermarkt, eetstalletjes, een bakkerij en een sportschool. PATCHWORK wordt een van de eerste ontwikkelingen in de toekomstige Sluisbuurt. Het gebouw bestaat uit delen met verschillende hoogtes en ligt in het hart van de Sluisbuurt, waar de hoofdassen van de wijk naar de stad en omgeving elkaar kruisen.

In de Sluisbuurt zijn hoge ambities geformuleerd voor de bereikbaarheid. De parkeernorm is laag en het gebruik van openbaar vervoer, de fiets en wandelen wordt zo veel mogelijk gestimuleerd. Maar dit is natuurlijk niet uniek voor de Sluisbuurt. Expert op het gebied van fietsen en openbaar vervoer, Saskia Kluit, zal ingaan op het belang van fietsen, fietsverbindingen en ov-verbindingen naar nieuwe buurten en hoe je deze verbindingen succesvol maakt.

Programma

15.00  Inloop en sprekers aanwezig
15.30 – 15.35  Start programma: Introductie en welkom door Indira van ’t Klooster (Arcam)
15.35 – 16.05  Lezing Patchwork: Caro van de Venne (Barcode Architects) en Oscar Vos (Krft)
16.10 – 16.30  Groter perspectief: Hoe waarborg je een goede bereikbaarheid van en naar een nieuwe autoluwe buurt, via openbaar vervoer en fiets? – Saskia Kluit (voorzitter van ROVER en Eerste Kamerlid voor GroenLinks)
16.30 – 17.00  Panelgesprek met moderator, Mirjana Milanovic (Stedenbouwkundig ontwerper), Burton Hamfelt (supervisor Sluisbuurt), en anderen

Let op: Vanwege de coronamaatregelen zijn er zeer beperkt kaartjes verkrijgbaar op locatie. Koop voordelig een passe-partout voor alle livestreams via de ticketlink

NB: Met het livestream-ticket Kijk je de Livestream live mee of kijk de lezing terug in je eigen tijd na afloop.

 

Tickets

De Winterlezingen worden gehouden vanuit Perdu aan de Kloveniersburgwal 86 in Amsterdam. Er is beperkt plaats op locatie.
Liever vanuit huis of kantoor meekijken? Volg de livestream!

Tickets:
Tickets op locatie: à € 15,-
Tickets voor livestream: € 5,-
Voordelig livestream passe-partout: € 20,-

Verkrijgbaar via de ticketlink rechtsboven op deze pagina.
NB: Met het livestream-ticket Kijk je de Livestream live mee of kijk de lezing terug in je eigen tijd na afloop.

Livestreamlink

De link naar

Het is ook mogelijk om vanuit de livestream, via de chat, vragen aan de sprekers te stellen.