AAP Sponsor dormakaba stelt zich voor

02.04.24 Arcam

Het werk van Arcam wordt ondersteund door subsidiegevers, sponsors, fondsen, partners en particulieren. Sponsors en Arcam hebben een bijzondere relatie, niet alleen een ondersteunende, maar ook een inhoudelijke. In een reeks interviews laten we je kennismaken met nieuwe of langlopende en bijgetekende sponsors.

Wat is dormakaba voor bedrijf?

Dormakaba biedt producten, oplossingen en services voor een beveiligde èn comfortabele toegang tot gebouwen en ruimten aan. Wij zijn daar waar mensen samenkomen – op scholen, in stadions, luchthavens, kantoren, industriële panden en ziekenhuizen. Als one-stop partner zorgen we voor moeiteloze en veilige toegang, van specificatie en installatie tot doorlopende operatie en onderhoud. We zorgen voor productiviteit, gemak, veiligheid en beveiliging, zonder afbreuk te doen aan het ontwerp of de functionaliteit van een gebouw. Wat de architectuurvisie ook is, onze producten sluiten naadloos aan bij het ontwerp en bieden tegelijkertijd slimme en veilige toegang.

Waarom is dormakaba sponsor geworden van Arcam?

Bij dormakaba hebben we een andere kijk op toegang. We helpen onze klanten bij de uitdaging om veiligheid en beveiliging in balans te brengen met het ontwerp en het doel van het gebouw. Door vorm en functie samen te brengen, helpen we de visie van de architect werkelijkheid te maken. Via Arcam zijn we op ongedwongen, informele wijze in gesprek met de architect, met name bij de Amsterdamse Architectuurprijs. Zo bespreken we de laatste ontwikkelingen in de markt, delen we nieuwe innovaties en ontdekken we samen hoe hun visie écht werkelijkheid wordt.

Met welk Amsterdams project wil je het publiek van Arcam kennis laten maken?

Een buitengewoon landmark én een van de meest ambitieuze woonprojecten van Amsterdam: het iconische Sluishuis. Een gebouw én tegelijkertijd een unieke woonbuurt in het IJ, die sinds 2022 plaats biedt aan 442 appartementen, woonboten, een vogeleiland, horeca en binnenhaven met aanlegsteiger.

Verantwoordelijk voor dit iconische ontwerp is de vernieuwende en klimatologisch toonaangevende Deen Bjarke Ingels (BIG Architects), die in samenwerking met BARCODE Architecten kwam tot deze volledig energieneutrale carré op het water. In het ontwerp lijkt één van de hoeken te zijn opgetrokken als ware het twee machtige sluisdeuren. Zo ontstond een imposante entree vanuit het IJ naar de binnenhaven. Het comfort van de toegangen is mogelijk gemaakt met deurdrangers en automatische deuren van dormakaba. Zo bieden automatische draai- en schuifdeuren comfortabele toegang tot de entree en liftruimtes. De service en het onderhoud maken de bijdrage van dormakaba aan dit schitterende wooncomplex compleet.

Website by HOAX Amsterdam