De toekomst volgens… Colin Keays

Tijdlijn Amsterdam 2000-2030

06.04.22 Arcam

Met de Tijdlijn Amsterdam 2000-2030, te zien op de kadeverdieping van Arcam, blikken we terug op projecten en gebeurtenissen die het beeld van de stad bepaald hebben vanaf het jaar 2000. Maar we kijken ook vooruit!

Met de laatste deur, die het decennium 2020-2030 beslaat, kijken we samen met ontwerpers, makers en visionairs vooruit naar de nabije toekomst in woord en beeld. De deur verandert steeds mee met de staande tentoonstelling.

De toekomst volgens... Colin Keays
Amsterdammertje 2.0

Amsterdammertje 2.0 is een reactie op smart city-initiatieven die worden gebruikt om gegevens over stadsbewoners wereldwijd te verzamelen. In 2018 creëerde ruimtelijk ontwerper Colin Keays voor zijn studie dit ontwerp in de typisch visuele architectuurtaal.

Het paaltje, voorzien van geur- en bewegingssensoren, speculeert op hoe ver dit soort smart techonolgies zouden kunnen gaan als ze zich in Amsterdam zouden bevinden en of technologiebedrijven zouden samenwerken met de gemeente om te helpen bij het optreden tegen ongewenst gedrag van toeristen en bewoners in de openbare ruimte.

Zou het kunnen dat deze bedrijven zich de karakteristieke Amsterdammertjers toe-eigenen? Hoe ver mogen we gaan met gebruik van ontwerp en technologische middelen bij het uitsluiten van bepaald gedrag – en daarmee bepaalde personen – in de openbare ruimte?

Bezoek de Tijdlijn Amsterdam 2000-2030 tijdens reguliere openingstijden van Arcam, van dinsdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. 

Over Colin Keays

Colin Keays (1994) is een ruimtelijk ontwerper gevestigd in Rotterdam. Met een achtergrond in architectuur, hanteert hij met zijn werk een kritische benadering van het begrijpen van de gebouwde omgeving, terwijl hij de sociale, culturele en politieke krachten die deze vormen deconstrueert.

Website by HOAX Amsterdam