Artistic perspectives on Architecture: In/Exclusive building

Poster expositie op de kade bij Arcam

19.06—
04.07.21

Arcam

Op welke plekken in Amsterdam voel je  je veilig en welkom, of juist niet? Is de stad gemaakt voor iedereen, of zijn er zichtbare en onzichtbare grenzen in de gebouwde omgeving die de toegankelijkheid voor een bepaalde groep bepalen? En hoe wordt de ruimtelijke omgeving in renders en visuals gerepresenteerd en hoe verhoudt zich dat tot de realiteit?

 

In de flits-expositie ‘Artistic perspectives on Architecture: In/Exclusive building’ ontdek je in tien A0 posters hoe kunstenaars, architecten en makers kijken naar de inclusiviteit van onze stedelijke ruimte.

Kom naar Arcam en bekijk de expositie van buitenaf aan onze kade!

 

Maak kennis met de makers

1. Robin Beers

Robin Beers (28 jaar) studeert Architectuur aan de Academie van Bouwkunst. Robin woont in Amsterdam, maar volgt haar opleiding aan de ArtEZ hogeschool in Arhnem. Naast haar studie werkt ze als ontwerper bij Inbo.

2. Colin Keays

Colin Keays (1994) is een ruimtelijk ontwerper gevestigd in Rotterdam. Met een achtergrond in architectuur, hanteert zijn praktijk een kritische benadering van de gebouwde omgeving, terwijl hij de sociale, culturele en politieke dimensies die de gebouwde omgeving vormen, in acht neemt.

3. Telma Caldas

Als een van de mede-oprichters van loom atelier, een onafhankelijke creatieve studio gevestigd in Amsterdam, is Telma Caldas een architect met een uitgebreide portfolio in omvangrijke architectonische en ontwerpdiensten voor internationale retail en hospitality gebieden. Telma’s overtuiging is dat de ruimtes waarin we leven en op bezoek zijn altijd een gevoel van geluk en saamhorigheid moeten geven.

 

4. Thijmen Hilhorst

Thijmen Hilhorst (1997), afgestudeerd in Spatial Design aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht, is een multidisciplinaire ontwerper met een grote interesse in het vertalen naar architectuur. Zoekend naar de beste vertaling van een onderwerp of vraag naar ontwerp, gebruikt hij verschillende media en technieken om zo tot de beste uitkomst te komen voor een ontwerp.

5. Rowan Siriram

Rowan Siriram is werkzaam als ruimtelijk ontwerper onder de naam ‘ Studio Rowan Siriram’. Vanuit zijn studio en werkplaats in de Houthavens van Amsterdam richt hij zich op het ontwerpen van ‘spatial design’, installaties en objecten. Met een achtergrond in de illustratie probeert hij via een retro-futuristische beeldtaal op meerdere zintuigen van het menselijk lichaam in te spelen. Binnen zijn werk gaat Rowan cross-overs aan met regisseurs, mode ontwerpers en choreografen. Naast zijn werk als ruimtelijk ontwerper volgt hij ook een master Interior Architecture aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, waar hij momenteel voor in het afstudeertraject zit.

6. Marjan van Herpen

Marjan van Herpen (GRA 1999, AvBA 2015) is architect en partner in Clubhaus Architecten. Marjan richt zich het liefst op sociale opgaven, ze onderzoekt wat ze vanuit het vak kan bijdragen aan veranderingen in de maatschappij. Ze focust op de gebruikers en interactie tussen mensen, om gezonde gemeenschappen te creëren. Ze stelt vragen en geeft antwoorden op hoe we nu en in de toekomst willen samenleven. Ze initiëert onderzoek en gebruikt ontwerpend onderzoek voor de vragen die haar gesteld worden. Marjan is in staat om andere disciplines te betrekken in ontwerpopgaven en zo samen tot iets nieuws te komen

7. Anna Torres

Anna Torres is vierdejaars masterstudent aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst. Geboren in Frankrijk en opgegroeid in Canada, verhuisde ze in 2017 naar Amsterdam om haar Master te volgen, na een Bachelor in Montreal. Door middel van haar werk en persoonlijke tekeningen, raakt ze aan kwesties van gender en feminisme, en hun ingewikkelde relatie tot de gebouwde omgeving. Ze werkt verder aan dit onderwerp binnen haar afstudeerproject, waarin ze onderzoek doet naar de Amsterdamse seksindustrie en het ontwerp van haar ruimtes.

8. Noor van der Voort

Noor van de Voort is fotograaf en industrieel ontwerper met een 30 jaar lange carrière als ontwerper van met name vloerbedekking. Hierbij gaat het om kleur, materiaal, structuur, beleving, context en ook over het ontwerpen op de vierkante centimeter. 

Nu werkt Noor als fotograaf, maar ze zoomt nog altijd in. 

“Ik kijk naar structuren, materialen en kleuren, maar wel vanuit de context van architectuur en de publieke ruimte. Ik zie de schoonheid van wat velen zien als armoe, aantasting, lelijkheid, verarming. “ 
9. Sarah Pedlow

Sarah Pedlow maakt op foto’s gebaseerde werken en textiel die een eerbetoon zijn van traditioneel borduurwerk, handgemaakte kleding en huisdecoratie. Ze onderzoekt het geheugen, folklore en de raakvlakken van cultuur, erfgoed en identiteit in een geglobaliseerde wereld. Residenties in IJsland, Oaxaca, Mexico en Nederland, evenals textielonderzoek in Oekraïne en Portugal, vormen de basis van haar huidige praktijk. Ze behaalde een Master of Fine Arts aan de Rutgers University en een Bachelor’s Degree aan het Scripps College (USA). Sarah is oorspronkelijk afkomstig uit de San Francisco Bay Area en verhuisde in 2019 naar Amsterdam, waar ze woont en werkt.

 

Website by HOAX Amsterdam