Barcam Architectencafé #6

December

07.12.23

18:00—22:00
Arcam

Barcam is het nieuwe maandelijkse architectencafé van Amsterdam, door en voor architecten en iedereen uit de bouwwereld in de MRA op de eerste donderdag van de maand.

Met drankjes aan de kade bij Arcam en een onconventioneel kort programma wordt de Barcam jouw hub voor inspiratie. Ontmoet gelijkgestemden en nieuwe mensen uit de vakgemeenschap en deel de laatste nieuwtjes.

Maandelijkse nieuwsbrief
Thema
De vertraagde stad

Vanaf 8 december 2023 is in het grootste deel van de Amsterdamse straten een nieuwe snelheidslimiet: 30 km/u. Wat voor gevolgen heeft dit voor de stad en de beleving daarvan? Welke ruimte ontstaat er doordat er langzamer gereden wordt? En hoe klinkt de vertraagde stad?

Studio Jaywalk heeft onderzoek gedaan naar het ‘veroveren van de verkeersruimte’ naar aanleiding van deze aanpassing. Hun onderzoek is onderdeel van de huidige Arcam-tentoonstelling Slow How – ruimtelijk onthaasten.

In deze tentoonstelling analyseren we aan de hand van de vier gebieden, Ruigoord, Kop van Java, Marineterrein en Holendrecht, hoe ruimtelijk onthaasten een rol (kan) spelen bij het behouden van bestaande of het ontwikkelen van nieuwe kwaliteiten zoals culturele en ruimtelijke innovatie, hergebruik, sociale verbinding, rust en ecologie.

Tijdens Barcam #6 licht Studio Jaywalk hun onderzoek kort toe en kunnen we brainstormen over de ontwerpmogelijkheden voor de hoofdstad.

 

 

Bezoekersinfo

Datum: donderdag 7 december 2023
Tijd: inloop vanaf 18.00 uur, aanmelden niet nodig!
Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600
Voertaal: Engels

Drankjes hebben schappelijke prijzen.

Uitgenodigd namens de Barcam commissie

Barcam wordt georganiseerd door Katja de Winter (Ponec De Winter), Surya Steijlen (LEVS architecten), Sanne Oehlers (Mecanoo), Wilco van Oosten en Robin Beers (INBO), Valentijn Kaal (AM), Judith Tillie (Woonzorg Nederland), Jaap van den Hoogen en Juliette Zegers (de Architekten Cie.) en Sjaan van der Tol (Arcam).

Website by HOAX Amsterdam