Extra tijd voor de Sluisbuurt, het Schinkelkwartier en Sloterdijk

Gespreksavond bij tentoonstelling Slow How – Ruimtelijk onthaasten

29.02.24

19:30—22:00
Arcam

De Sluisbuurt, het Schinkelkwartier en Sloterdijk zijn volop in ontwikkeling. De Sluisbuurt wordt een compleet nieuwe wijk in Oost waar duurzaam, groen en water centraal staan. Het Schinkelkwartier transformeert van werkgebied naar stadswijk en Sloterdijk van kantorengebied naar groene stadswijk. Hoe zouden deze wijken eruitzien als ze waren ontworpen volgens de principes van langzame gebiedsontwikkeling?

Op donderdagavond 29 februari passen BOOM Landscape, Ziegler Branderhorst en Nudus de Langzame Legenda toe op hun ontwerpen voor respectievelijk de Sluisbuurt, het Schinkelkwartier en Sloterdijk. Welke nieuwe waarden ontdekken zij?

In de tentoonstelling ‘Slow How – Ruimtelijk onthaasten’ (te zien t/m 17 maart 2024 bij Arcam) onderzocht Arcam drie alternatieve gebiedsontwikkelingen en vatte de meerwaarde van extra tijd samen in een ‘Langzame Legenda’. Zijn die waarden ook achteraf nog in te passen?

Tijdens de bijeenkomst op 29 februari brengen we de legenda in de praktijk. Hoe zou het gebied eruit hebben kunnen zien als ontwerpers met deze legenda aan hun opdracht waren begonnen? Hoe zou een gebied worden ontworpen als ritme, duisternis of True Price-principes leidend waren geweest? Zou er dan een groter bewustzijn ontstaan of diepere verbanden tussen de reguliere legendawaarden, zoals wonen, werken, groen en infra? We onderzoeken de kansen en gaan met elkaar het gesprek aan over de (on)mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van het programma via de nieuwsbrief en deze pagina.

Programma
  • 19.30 uur Inloop + bezoek expo Slow How – Ruimtelijke onthaasten
  • 20.00 uur start programma: introductie van de tentoonstelling Slow How – Ruimtelijk onthaasten; Presentaties van  Boom Landscape, Ziegler Branderhorst en Nudus en gesprek met het publiek.
  • 21.30 uur Einde programma + borrel / napraten / expobezoek
Praktische info

Extra tijd voor de Sluisbuurt, het Schinkelkwartier en Sloterdijk
Locatie:
Arcam, Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam
Datum: donderdagavond 29 februari 2024
Tijd:
van 19.30 – 22.00 uur

Entree: om de avond bij te wonen heb je een avond-entreeticket nodig voor Arcam. Daarmee heb je ook toegang tot alle tentoonstellingen.

Toegangsprijzen Arcam
Volwassenen: € 4,00
Studenten: € 2,00
Stadspashouders Groene stip: gratis

Tickets zijn hier verkrijgbaar >

Toegankelijkheid:
Arcam is rolstoeltoegankelijk. Alle verdiepingen zijn bereikbaar via onze lift en er is een aangepast toilet op de begane grond. Indien gewenst bieden we ook assistentie, neem gerust contact met ons op via arcam@arcam.nl.

Website by HOAX Amsterdam