Kennismiddag Bouwen vanuit de Bodem

13.07.22

14:30—17:30
Arcam

Kom naar de interdisciplinaire inspiratiemiddag over de ondergrond op woensdagmiddag 13 juli bij Arcam.

Op 19 mei jl. lanceerde het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de open oproep: Bouwen vanuit de bodemDe open call kwam mede tot stand na de Arcam tentoonstelling Sub terra, en het prachtige onderzoek van Joyce van den Berg, co-auteur van BiodiverCITY. A matter of vital soil . De open call sluit goed aan bij de huidige tentoonstelling Vloeibare bouwsteen – Ontwerpen met water in Amsterdam.

Daarom organiseert Arcam op 13 juli een kennismiddag, in opdracht van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, waarin we de ontwerpwereld willen verbinden met uiteenlopende werkvelden, beleidsmakers, beheerders en erfgoedspecialisten die actief zijn in de ondergrond.

Doel van de bijeenkomst

– het breed agenderen van de bodemthematiek

– bevorderen van samenwerking met partners buiten de creatieve industrie

– matchmaking en begeleiding van partijen richting deelname aan de open oproep

We gaan in gesprek om de mogelijkheden te verkennen om samen te werken en te ontwerpen aan de bodem. Er is gelegenheid tot vragen stellen en coalities te smeden.

 

Programma

– 14.00 uur Inloop + bezoek tentoonstelling Vloeibare bouwsteen

– 14.30 uur Welkom – Indira van ’t Klooster (Arcam)

– 14.35 uur Toelichting Open Call –  Chris van Langen (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie)

– 14.45 uur Matchmaking Vraag en Aanbod

Marco Roos (Naturalis) en Joyce van den Berg (gemeente Amsterdam) – Ontwerpen vanuit de bodem – maar dan écht
Boudewijn Koopmans (Amsterdam Time Machine, UvA), Hester Aardse (Monumenten en Archeologie), Boudewijn Boon (Civic Interaction Design, HvA) – data en kennis for sale, wie doet er mee?
Jana Crepon en Aura Luz Melis  (Inside Outside), Thijs de Zeeuw (landschapsarchitect), Karlijn Besse (Other Spheres), Thijs van Spaandonk (onderzoeker, architect, stedenbouwkundige) – diepgravende ontwerpvragen

– 15.45 uur  Dig deeper – Reflectie met Bart Aptroot (One Architecture) en verkenning van de mogelijke onderzoeksvragen van de Open Call en welke partners daarbij horen.

– 16.45 uur Tentoonstellingsbezoek mogelijk

17.30 uur Einde

Voor wie?

De open oproep en bijeenkomst op 13 juli zijn interessant voor ruimtelijk ontwerpers (architectuur, landschap, stedenbouw), belanghebbenden (o.a. provincie, gemeenten, waterschappen, grondeigenaren, gebiedsontwikkelaars), deskundigen (erfgoedspecialisten, water- en bodemkundige experts) en burgers.

Meld je aan

Ben jij een expert die nieuwe netwerken wil verkennen, een ontwerper met ideeën die een ambitieuze opdrachtgevers zoekt, een opdrachtgever die contact wil leggen met ontwerpers, of een beleidsmaker die werkvelden wil verbinden? Kom dan langs en laat je inspireren!


Aanmelden is gratis, inclusief toegang tot de tentoonstelling. 

Website by HOAX Amsterdam