Kennismiddag Bouwen vanuit de Bodem

13.07.22

13:00—18:00
Arcam

Kom naar de interdisciplinaire inspiratiemiddag over de ondergrond op woensdagmiddag 13 juli bij Arcam.

Op 19 mei jl. lanceerde het Stimuleringsfonds de open oproep: Bouwen vanuit de bodemDe open call kwam mede tot stand na onze tentoonstelling Sub terra (en het prachtige onderzoek van Joyce van den Berg, co-auteur van BiodiverCITY. A matter of vital soil ), en sluit goed aan bij de aankomende tentoonstelling Vloeibare bouwsteen – Ontwerpen met water in Amsterdam, die op 8 juli opent.

Daarom organiseert Arcam op 13 juli een kennismiddag waarin we de ontwerpwereld willen verbinden met uiteenlopende werkvelden, beleidsmakers, beheerders, erfgoedspecialisten die actief zijn in de ondergrond.

Het doel van de bijeenkomst is:

– het breed agenderen van de bodemthematiek

– bevorderen van samenwerking met partners buiten de creatieve industrie

– matchmaking en begeleiding van partijen richting deelname aan de open oproep

We gaan die middag in gesprek met onder andere Joyce van de Berg (gemeente Amsterdam), Marco Roos (Naturalis) en vertegenwoordigers van Waternet over de opgaven en de benodigde kennis/partijen. Samen met onder andere Wietse Balster (3D Amsterdam), Amsterdam Time Machine, Jana Crepon (Inside Outside), Hester Aardse (Monumenten en Archeologie) en Chris van Langen (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie) verkennen we mogelijkheden om samen te werken en ontwerpen aan de bodem. Er is gelegenheid tot vragen stellen, coalities smeden en om mogelijkheden verkennen.

 

 

Programma

– 13.00 uur Welkom – Indira van ’t Klooster (Arcam)

– 13.10 uur Toelichting Open Call –  Chris van Langen (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie)

– 13.25 uur Matchmaking Vraag en Aanbod – gesprek olv Indira van ’t Klooster

Marco Roos (Naturalis) en Joyce van den Berg (gemeente Amsterdam) – Ontwerpen vanuit de bodem – maar dan écht

Wietse Balster (3D Amsterdam), Hester Aardse (Monumenten en Archeologie) en Maarten Ouboter (Waternet) – data en kennis for sale, wie doet er mee?

Jana Crepon (Inside Outside), Daphne Bakker (landschapsarchitect, Failed Architecture) (ovb) en Thijs de Zeeuw (landschapsarchitect)- diepgravende ontwerpvragen

– 15.00 uur Rondleiding langs de expo: water en bodem als ontwerpopgaven met o.a. Thijs de Zeeuw, Lot Locher (One Architecture) (ovb) en Other Spheres (ovb)

– 16.00 – 17.00 Dig deeper – verkenning mogelijke onderzoeksvragen Open Call en welke partners daarbij horen

– 17.00 – 18.00 – Borrel en einde

Meld je aan

Ben jij een expert die nieuwe netwerken wil verkennen, een ontwerper met ideeën die een ambitieuze opdrachtgevers zoekt, een opdrachtgever die contact wil leggen met ontwerpers, of een beleidsmaker die werkvelden wil verbinden? Kom dan langs en laat je inspireren!


Aanmelden is gratis, inclusief toegang tot de tentoonstelling.