Opening Voelmaquette Arcam

19.04.24

17:00
Arcam
Wanneer lezen en zien niet vanzelfsprekend is, is voelbare informatie een belangrijke aanvulling om een ruimte te beleven.

Kom naar de feestelijke opening van de voelmaquette van het Arcam-gebouw op vrijdagmiddag 19 april 2024 om 17.00 uur.

 

Samen met Hannes Wallrafen (kunstenaar + conceptontwikkelaar voelmaquette, Stichting Geluid in Zicht), Kaita Shinagawa (Studio KU+) en Robert Bosch (geluidstechnicus) ontwikkelt Arcam een voelmaquette van het Arcam-gebouw en haar omgeving.

Aanleiding voor de voelmaquette vormt het afgelopen Arcam-jaarthema ‘Architectuur voor Iedereen’, dat inmiddels tot uiting is gekomen in een splinternieuwe toegankelijke(re) Arcam-galerie.

De voelmaquette biedt iedereen, en mensen met een visuele beperking in het bijzonder, een multisensorische beleving, inclusief stedelijke audiofragmenten en audioverhalen over Arcam, het Oosterdok en het Marineterrein.

Openingsprogramma
  • De maquette wordt feestelijk onthuld in het bijzijn van de makers, waaronder Hannes Walrafen en Kaita Shinagawa.
  • Daarnaast is er een korte film van ontwerp- en onderzoeksbureau Dérive die de toegankelijke(re) opstelling van Arcam heeft ontwerpen en als Architect in Residence een visie op de toegankelijkheid van Arcam en omgeving heeft onderzocht.
  • Tot slot lanceren we ook een podcast. In deze podcast spreekt maker Mimi Oldenhave verschillende betrokkenen van het Arcam-jaarprogramma over hun kijk op toegankelijkheid.
Toegankelijkheid

Arcam is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een leenrolstoel. Op de begane grond bevindt zich een toegankelijk toilet.

Arcam is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal is Arcam ongeveer 25 minuten lopen of te bereiken met bus 22 en bus 48 (halte Kadijksplein).

De directe omgeving van Arcam kan druk zijn en soms lastig begaanbaar. Mocht je zelfstandig komen, en hier behoefte aan hebben, verkennen wij graag de mogelijkheid of we een meeloopservice kunnen bieden vanaf het (bus)station.

Bij interesse of andere vragen rondom de toegankelijkheid van dit evenement, mail naar sjaan@arcam.nl of bel naar 020 2616666.

De voelmaquette wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Bartiméus Fonds

Website by HOAX Amsterdam