Gruwelijke Sneak Peek ‘Playing Architecture – het spel om de stad’

Ode to Frances, Roos Groothuizen en Isa van Weert, 2022

29.11.22 Arcam

Een luguber poppenhuis, dat is waar mediakunstenaar Roos Groothuizen en set-designer Isa van Weert momenteel de laatste hand aan leggen. De laatste details – bloed en foto’s aan de muur – worden nu toegevoegd. Vraag je je nu af, waar gaat dit over? Blijf lezen! Dit is een sneak peek van één van de games waar je mee kan spelen in ‘Playing Architecture – het spel om de stad’.

 

Plaats delict in miniatuur

De Nutshell Studies van Frances Glessner Lee (1878-1962) lijken op poppenhuizen, maar zijn verre van idyllisch. De forensisch wetenschapper bouwde in de jaren 1940 plaatsen delict in miniatuur na, om onopgeloste moordzaken op te helderen. Ze analyseerde wat een interieur ons vertelt over het leven dat zich daarbinnen heeft afgespeeld.

Geteleporteerd naar 2022

Tachtig jaar later heeft multimediakunstenaar Roos Groothuizen i.s.m. Isa van Weert een van de zaken, de Three-Room Dwelling, naar het hier en nu vertaald. Steeds meer huishoudens zijn uitgerust met slimme technologie; de besturingssoftware en logbestanden ‘weten’ van alles over de activiteiten van de gebruikers. Hadden de gebeurtenissen in een slimme woning plaatsgevonden, welke elektronische sporen zouden ze dan hebben achtergelaten?

Wat zouden de installaties ons vertellen over het concrete voorval en over het wonen in deze tijd? Speel en ontdek!

Bezoek de tentoonstelling ‘Playing Architecture – het spel om de stad‘ bij Arcam van 10 december 2022 t/m 28 mei 2023.

Website by HOAX Amsterdam